Mozaik
ALBUM BENDA THE STRANGE

Svjetsko izdanje “Echo Chamber”
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Prije koncertne promocije koja će se održati u Tvornici Kulture 13. prosinca iz The Strange stožera stigla je vijest kako će hvaljeni album ‘‘Echo Chamber‘‘ biti objavljen internacionalno putem diskografske kuće Glitterhouse Records, i to 22. veljače 2019. Glitterhouse Records njemačka je etiketa čiji se naziv ‘‘Glitterhouse‘‘ prvi put spominje 1981., i to u obliku fanzina kojeg su pokrenuli Reinhard Holstein i Rembert Stiewe, dvojac zaljubljen u sixties-garage rock, psihodeliju, punk i underground glazbu. Već 1984. Glitterhouse prerasta u ozbiljnu profesiju, a tri godine kasnije uspostavlja prekooceansku suradnju s labelom koja će krajem 1980-ih i kroz 1990-e postati jedna od najznačajnijih etiketa moderne rock-glazbe Sub Pop. Tim potezom iz malog fanzina Glitterhouse se preobratio u europsko utočište bendovima poput Mudhoney, TAD, The Screaming Trees… Koju godinu kasnije sklopljen je ugovor i s etiketom baziranom u Minneapolisu Amphetamine Reptile Records na kojoj su svoje albume objavljivali Helmet, Tar, Cows i Chokebore. Sredinom 1990-ih, Glitterhouse prestaje s obje suradnje te se koncentrira na objavljivanje svojih izvođača. Tijekom 33 godine objavili su 900 izdanja izvođača poput My Baby, Pete Ubu, Woven Hand, Sixteen Horsepower, Monster Magnet, Midnight Core, Steve Earl, Butch Hancock...

‘‘Echo Chamber‘ drugi je album grupe The Strange u Hrvatskoj i regiji objavljen 12. listopada 2018. Na novih 10 pjesama koliko ih je uvršteno na album morali smo čekati čak 14 godina, a radi se o prekretnici samog benda. Naime, nakon što je album snimljen u Sono studiju u Pragu u originalnoj postavi, po izlasku iz studija jezgra benda se mijenja te tako na mjesto Lade, Dinka i Hrvoja (članova rasformirane grupe The Bambi Molesters), ulaze članovi riječkih americana/rock ‘n‘ roll perjanica My Buddy Moose, a od originalne postave ostaju Chris Eckman i Dalibor Pavičić koji su ujedno i većinski autori kako u svojim bivšim matičnim bendovima The Bambi Molesters i The Walkabouts tako i na albumima The Strangea.

S albuma ‘‘Echo Chamber‘‘ skinuta su tri singla ‘‘Last Summer Song‘‘, ‘‘Killing Time‘‘ te "Dime A Dozen", kojeg prati i videospot u režiji Mare Milin. T.K.
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike