Sport
NEUSPJEŠAN VIKEND OSJEČKIH KOŠARKAŠICA

Šibenčankama će u lijepom sjećanju ostati posjet Osijeku, u dva dana dva puta slavile
Objavljeno 9. prosinca, 2018.

Iza ekipe Dražena Nikšića još je jedan neuspješan vikend. Košarkašice Murse nadmetale su se na dvije fronte, u subotu su odradil susret 9. kola A-1 lige, dan kasnije utakmicu prvog kruga Ružice Meglaj Rimac. U oba susreta suparnik im je bio ekipa Šibenika, a oba dana završila su porazom osječkih košarkašica u dvorani Jug.

Mursa je u subotnoj borbi za prvenstvene bodove solidno krenula, a loše završila (68:75). Nakon izjednačene prve četvrtine Osječanke su napadački bolje odradile drugu dionicu protiv agresivnih Šibenčanki, koje s klupe vodi bivši izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Stipe Bralić, te su na kraju prvog poluvremena imale osam poena viška. No, nakon povratka s odmora krenule su stare i stalne boljke Osječanki - brzopletost, bezidejnost i nesnalaženje na presing suparnica. Puno je toga promašeno i bačeno "u bunar", pa su Šibenčanke uspjele preokrenuti i u posljednju četvrtinu ući sa samo poenom zaostatka. Kada su trebale dati sve od sebe, "mursašice" su zakazale. U posljednjoj četvrtini bile su loše, u napadu nije išlo ništa od ruke, forsirale su dalekometni šut, ali ništa nije ulazilo (trica 3-20) i zaostatak je bio sve veći. Šibenčanke nisu odigrale posebno dobru utakmicu, ali čak i u takvom izdanju bile su nepobjedive za skromnu ekipu Murse koja nakon devet kola ima samo jednu pobjedu i do kraja prvenstva je čeka teška borba za ostanak u A-1 ligi. Jasno je da Uprava Murse mora tražiti neka rješenja, jer bez nekog pojačanja u zimskom prijelaznom roku prvoligaška avantura osječkog ženskog košarkaškog kluba kratko će trajati.

Dan nakon prvenstva, Mursa i Šibenik odradili su i susret prvog kruga drugog dijela Kupa Ružice Meglaj Rimac, a u "reprizi" nije bilo nikakve neizvjesnosti, bar ne kao u subotu. Osječanke bez svojih jakih karika, Šarlije i Lovrić te s indisponiranom Šimunić, bile su ispod svake razine. Šibenčanke su gospodarile parketom dvorane Jug od prve do posljednje minute i lako su došle do pobjede (79:58) i plasmana među osam najboljih ekipa u Kupu. Nakon 20 minuta Šibenčanke su imale ugodnih "plus 13" (27:40), da bi u nastavku još malo pojačale gas i bez ikakvih stresova uspješno zaključile posao. Poraz Osječanki mogao je biti i uvjerljiviji, ali je Bralić u posljednjoj četvrtini priliku dao svim igračicama, a domaće su to iskoristile pa ublažile poraz. Prvo ime nedjeljnog susreta bila je odlična Mia Vukšić, koja je upisala 25 poena i sedam skokova, pratile su je Sara Borić s 15 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je Lorena Mihić imala double-double učinak, upisavši 14 poena i 11 skokova. Kod Murse su najefikasnije bile Ana Blaževac i Lara Vuksanić sa po 13 poena.

Šibenčanke su tako na najbolji mogući način okončale posjet Slavoniji, u dva dana upisale su dvije pobjede. I. Liović
A-1 LIGA

MURSA        68

ŠIBENIK        75

Dvorana Jug. Gledatelja: 70. Suci: Krunoslav Holjevac, Kornelija Lombar, Marija Kelava.

MURSA: Blaževac 4, Šola 6, Horjan, Mihaljević, Šarlija 10, P.Lovrić 13, Obradović 4, Vuksanić 14, Štrk 7, P. Šimunić 10.

ŠIBENIK: Marin 15, Vukšić 10, Mihić 10, Chiabov 8, Borič 8, Obratov 22, Ćaleta, N.Dujić 2, Skrozić, Barišić.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 16:16, 25:17, 15:22, 12:20.
KUP RUŽICE M. RIMAC

MURSA       58

ŠIBENIK       79

Dvorana Jug. Gledatelja: 50. Suci: Matej Grubišić, Boris Knez, Pavle Kukić.

MURSA: Blaževac 13, Šola, Horjan 10, Mihaljević 8, Šarlija, P.Lovrić, Obradović 2, Vuksanić 13, Štrk 12, P. Šimunić.

ŠIBENIK: Marin 3, Vukšić 25, Mihić 14, Chiabov 11, Borič 15, Obratov 6, Ćaleta, N.Dujić 2, Skrozić, Barišić 3.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 17:19, 10:21, 8:29, 23:10.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike