Sport
PORAZ OSJEČKIH KOŠARKAŠA U GRADSKOM VRTU

"Brokeri" vodili gotovo cijelu utakmicu, a na kraju izgubili
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Posljednjih su sezona košarkaši s Drave protiv Splićana odigrali podosta zanimljivih dvoboja. Stoga ne čudi da je takav bio i nedjeljni u sklopu 9. kola HT Premijer lige. Na kraju Osječani imaju za čime žaliti jer su izgubili utakmicu u kojoj su vodili nešto manje od 38 minuta. No, košarka je još jednom pokazala svoje prevrtljivo lice.
Domaćin je ovaj dvoboj, prvi prvenstveni na svom pakretu nakon mjesec dana, dočekao neočekivano oslabljen. Zbog problema sa stopalom izvan zapisnika ostao je Ozren Pavlović, jedna od važnijih karika u momčadi Vladimira Krstića. No, to je nije spriječilo domaće "brokere" da odlično otvore utakmicu pa ja tako u 5. minuti bilo 9:0. Gosti su imali napadačku blokadu, koju su potom probili s pet brzih poena. Ipak, momčad Vladimira Anzulovića i dalje je bila u problemima, najvećem u 9. minuti, kada su Osječani imali 19:6. Split je ipak ponovo na brzinu zabio pet poena, nakon trice Veljačića sa sirenom bilo je 19:11 na isteku prve dionice. To je najavilo buđenje gostiju, koji su u drugoj dionici potpuno uhvatili priključak. Pogodili su nekoliko vezanih vanjskih šuteva, a u 14. su minuti nakon zakucavanja Cobbinsa stigli i do prvog vodstva (21:22). Nije dugo potrajalo i domaćini su ponovo uspostavili rezultatsku kontrolu, koju su držali sve do finiša utakmice. Do tada su Vrijednosnice Osijek imale u par navarta dvoznamenkastu prednost, posljednji put u 34. minuti (66:56). Tada se ukazala prigoda za zatvaranje utakmice, ali domaćin nije realizirao tri čista napada, odnosno šuta za tri poena. Lopta je dvaput doslovce ispala iz obruča, što je bio znak da sreća možda neće biti naklonjena domaćinu. Splićani su to očito pak shvatili kao posljednju prigodu, koju su uspjeli iskoristiti. Smanjivali su razliku, pritom je postalo očito da se u osječke redove ušuljala i nervoza. Do svog tek drugog vodstva gosti dolaze 46 sekundi prije kraja (ponovo Cobbins), a nakon toga uslijedila je "penal-završnica", u kojoj su mirnije ruke bili Splićani. Nakon što je kod 70:72 Vrkić promašio dva slobodnjaka, bilo je za očekivati da bi bodovi mogli otići iz Gradskog vrta. Šest sekundi prije kraja trica Perića vratila je nadu (75:76), ali u preostalom vremenu domaći nisu napravili brzi prekršaj i Gabrić je potvrdio pobjedu Splita. Zasluženu, iako su reziltat na svojoj strani imali samo 75 sekundi. Ponekad je i to dovoljno za slavlje. N. Benčina
VR. OSIJEK*75

SPLIT *78

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 250. Suci: Kardum, Jovović (oba Zagreb), Katić (Sl. Brod).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ihring 20 (6-6), Mandić 6 (1-1), Maskaljević, Boras, Bačić, Perić 13, Abu 13 (1-3), Šango, Darling, Vrkić 14 (4-7), Gospić 9 (1-2).

SPLIT: Kalajžić 8 (2-3), Veljačić 17 (4-4),, Kedžo 8 (0-2), Gabrić 17 (4-4), Runjić, Marčinković 12 (5-5), Jukić, Kovačević 7 (1-1), Vrgoč, Cobbins 9 (1-2).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 19:11, 16:20, 21:19, 19:28.
Mate Mandić

igrač Vrij. Osijek

Izgubili smo doista nanesvakidašnji i teško razumljiv način. Odlično smo igrali do same završnice, vodili gotovo 38 minuta, ali što to vrijedi kad je Split posljednje dvije okrenuo sve u svoju korist.
Najčitanije iz rubrike