Sport
BOKSAČKI SPEKTAKL U DRAŽENOVOM DOMU

Hrgović je spreman za svakog suparnika
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
Uvjeren sam da ću za koju godinu biti i u onim najvećim mečevima, rekao je Hrgović nakon sedme profesionalne pobjede

Još se jednom Draženov dom iz košarkaške pretvorio u boksačku dvoranu zahvaljujući Filipu Hrgoviću.

Hrvatski boksač u subotnjem je spektaklu obranio naslov interkontinentalnog prvaka po verziji WBC svladavši na bodove jednoglasnom odlukom sudaca, u Domu Dražena Petrovića, Amerikanca Kevina Kingpina Johnsona.

Johnson sve izdržao
Bio je to meč u kojem se od početka Hrgović nametnuo protiv 39-godišnjeg boksača koji je u ring ušao 12 kilograma teži od osvajača brončane medalje u teškoj kategoriji na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru, ali isto tako i s mnogo većim iskustvom u profesionalnim ringovima. Johnsonu je ovo bio već 45. profesionalni meč, a u karijeri je imao 32. pobjede uz jedan remi. U Zagrebu je doživio 12. poraz, ali je nakon ovoga meča posve jasno zašto ga svojevremeno nisu mogli nokautirati ni Vitalij Kličko, a ni Tyson Fury. Unatoč seriji udaraca, Johnson je izdržao svih osam rundi. Najviše je bio ošamućen u drugoj rundi kada ga je Hrgović snažnim desnim krošeom oborio, a sudac mu je počeo brojati, ali ga je od nokauta spasio gong, odnosno kraj runde.

- Johnson je pokazao kako je borac koji ne pada. U drugoj rundi malo je pokleknuo, ali se predomislio, ipak je ustao - šalio se Hrgović nakon svoje sedme profesionalne pobjede u meču u kojem je suparnika saznao 48 sati prije nego što je ušao u ring uz, i ovaj put Thompsonovu pjesmu "Geni, geni kameni". Naime, Johnson je uskočio kao zamjena za ovaj meč nakon što je odustao Ekvadorac Ytalo Perea. Zbog toga mu je Hrgović posebno zahvalio i naklonio se.

- Sve poštovanje Johnsonu, pravi je ratnik i pravi borac. On je sa svim najjačim svjetskim teškašima izdržao do kraja i jednostavno nije htio pasti", kazao je 26-godišnji hrvatski teškaš koji je procijenio kako je u meču ispucavao po 60 do 70 udaraca u svakoj rundi, a da je bilo i rundi gdje je broj bio i mnogo veći.

Idemo na večeru
Zanimljiva je bila priprema za ovaj meč, odnosno trenutak kada je Hrgovićev tabor čuo kako se promijenio suparnik. Kod mnogih bi to izazvalo paniku. Ne i kod Hrginog trenera Pedra Diaza.

- Kada smo čuli kako je dobio novog suparnika, Diaz je rekao: "Da, novi borac, pa što. ‘Ajde, zatvaramo dvoranu i idemo svi zajedno na večeru. Nema treninga. Mislim da je time Pedro želio Filipu reći da je spreman. Spreman na svakog suparnika, otkrio je Yousef Hasan, drugi Hrgovićev trener, inače od majke Hrvatice i oca Jordanca s kojim će, vjerujemo, Hrgović uskoro biti doista spreman i na one najjače teškaše.

- Ovo je bila godina u kojoj smo u Hrvatskoj najsretniji zbog rezultata nogometaša i tenisača. Jasno, ja nisam zasad na razini da bi se moji rezultati ove godine mogli s njima uspoređivati, ali uvjeren sam da ću za koju godinu biti i u onim najvećim mečevima - zaključio je Hrgović.

Krešimir Lacković
Johnson
AMERIKANAC SVE IZDRŽAO
NOVA POBJEDA IVANE HABAZIN
Uoči središnjeg meča održano je niz borbi. Ponovno je u Zagrebu nastupila i hrvatska boksačica Ivana Habazin. Ona je na bodove jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila srpsku Mađaricu Evu Bajić i uzvratila joj za poraz prije pet godina. Habazin (29) je ubilježila svoju 20. profesionalnu pobjedu u 24. meču.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike