Sport
JUDO LIGA PRVAKA

Vinkovčanke do brončane medalje u LP-u u Bukureštu
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
Povijesni uspjeh ostvarile su judašice Vinkovaca u Ligi prvaka. Ovoga vikenda u rumunjskom Bukureštu osvojile su brončano odličje te nakon borbi u strašnoj konkurenciji stajale su na pobjedničkom postolju.

Vinkovački sastav, Rosalba Forcitini (do 52 kilograma), Tena Šikić (do 57 kg), Maria Centracchio (do 63 kg), Barbara Matić (do 70 kg), Ivana Maranić i Ivana Šutalo (plus 70), predvođen trenerom Vladimirom Preradovićem nadmetao se u konkurenciji s ruskim Yawara Neva (zlato u prošlogodišnjoj Ligi prvaka), španjskom Valencijom (lani srebro u LP-u), francuskim Pontault Combat (lani bronca u LP-u), turskim Galatasarayajem (bronca u LP-u), francuskim Flam 91 (zlato u prošlogodišnjoj Europskoj ligi), talijanskim Fiamme Gialle (bronca u prošlogodišnjem EL-u) i rumunjskim CSM University Cluj Napoca. Ždrijeb je u četvrtfinalu Vinkovčankama donio francuski sastav Pontault Combat i nakon lošijeg ulaska u meč hrvatske predstavnice poražene su s 3:2, što im je osiguralo repasaž. U repasažu su ih čekale lanjske pobjednice Lige prvaka, ruska ekipa Yawara-Neva, ali Vinkovčanke su taj dvoboj odradile sjajno i ostale u utrci za medalju. Odličan ulazak u meč donio je Vinkovčankama prednost od 2:0, pobjede su ostvarile Rosalba Forcitina i Tena Šikić. Odlučujući treći bod donijela je Barbara Matić, a uvjerljivu pobjedu potvrdila Ivana Maranić. Tim trijumfom Vinkovčanke su osigurale borbu za broncu gdje ih je čekao domaći sastav protiv kojeg su povele s 2:1 pobjedama Rosalbe Forcitini i Marije Centracchio. Veliko slavlje "zlatnim bodom" Vinovčankama je osigurala Barbara Matić protiv Kobayashi. Nakon pobjede Matić Vinkovčanke su počele slaviti u bukureštanskoj dvorani, a iznimno ponosan na uspjeh je i predsjednik kluba Tomislav Čuljak.

- Djevojke su ostvarile najveći uspjeh u Hrvatskoj u klupskom judo natjecanju. Na startu smo tijesno izgubili od Francuskinja da bismo zatim ostvarili pobjede protiv vrlo jakih Ruskinja i na kraju protiv domaćina, što nije bilo nimalo lako. Izuzetno sam ponosan na ovu medalju, ali i zbog toga što su se tamo stalno spominjali Vinkovci, najstariji europski grad, koji će sada u judo sportu biti poznat i zbog naših sjajnih djevojaka. Ovim uspjehom pokazali smo da judo sport ima potencijala kako u Vinkovcima, tako i u Hrvatskoj. Zahvalio bih treneru, svim djevojkama i Hrvatskom judo savezu na velikoj podršci - kazao je pedsjednik Čuljak. A. Grgić
Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike