Sport
PRIPREMNA BAZA

Gimnastičarke iz Izraela prve gošće Sokol centra
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
Proteklih tjedan dana u Osijeku borave članice Gimnastičkog kluba Miguanim Ramat Hasharon iz Izraela. Pod vodstvom trenerica Keshet Spiegeistein, Shir Solomon i Shay Kadaosh njih 22 gimnastičarke od 11 do 16 godina starosti postale su tako prve sportašice koje su odradile pripreme u novouređenom Sokol centru. Osijek im je, inače, preporučio njihov sunarodnjak Ilan Gazit, međunarodni gimnastički sudac koji već godinama dolazi u grad na Dravi i boravi u njemu tijekom Svjetskog kupa. Među djevojčicama koje su upravo odradile pripreme u Osijeku je i nekoliko izraelskih reprezentativki poput Lihi Raz, koja je ove godine nastupila na Europskom juniorskom prvenstvu u Glasgowu. Pripreme u Osijeku odvijale su se baš u vrijeme obilježavanja židovskog blagdana Hanuka, a istovremeno u obližnjem Parku kralja Petra Krešimira IV., kao i u dvorištu Sokolskog doma u Osijeku središnje je obilježavanje adventa, što je sigurno uljepšalo boravak Izraelki u slavonskoj metropoli.

- Oduševljeni smo sa svime. Uvjeti u dvorani su vrhunski, hrana i smještaj su odlični, pa smo sigurni kako ćemo se vrlo brzo vratiti u Osijek na pripreme - rekla nam je jedna od trenerica mladih izraelskih gimnastičarki, koje su osim svakodnevnih treninga, bile i smještene u pansionu na gornjem katu Sokol centra.

Upravo slične pripreme vrhunskih sportaša pridonijet će komercijalnoj isplativosti Sokol centra. Vjerujemo kako će nakon ovoga boravka u Osijek uskoro stići još nekoliko gimnastičkih reprezentacija. K.L.
Najčitanije iz rubrike