Sport
PRIPREMNA BAZA

Gimnastičarke iz Izraela prve gošće Sokol centra
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
Proteklih tjedan dana u Osijeku borave članice Gimnastičkog kluba Miguanim Ramat Hasharon iz Izraela. Pod vodstvom trenerica Keshet Spiegeistein, Shir Solomon i Shay Kadaosh njih 22 gimnastičarke od 11 do 16 godina starosti postale su tako prve sportašice koje su odradile pripreme u novouređenom Sokol centru. Osijek im je, inače, preporučio njihov sunarodnjak Ilan Gazit, međunarodni gimnastički sudac koji već godinama dolazi u grad na Dravi i boravi u njemu tijekom Svjetskog kupa. Među djevojčicama koje su upravo odradile pripreme u Osijeku je i nekoliko izraelskih reprezentativki poput Lihi Raz, koja je ove godine nastupila na Europskom juniorskom prvenstvu u Glasgowu. Pripreme u Osijeku odvijale su se baš u vrijeme obilježavanja židovskog blagdana Hanuka, a istovremeno u obližnjem Parku kralja Petra Krešimira IV., kao i u dvorištu Sokolskog doma u Osijeku središnje je obilježavanje adventa, što je sigurno uljepšalo boravak Izraelki u slavonskoj metropoli.

- Oduševljeni smo sa svime. Uvjeti u dvorani su vrhunski, hrana i smještaj su odlični, pa smo sigurni kako ćemo se vrlo brzo vratiti u Osijek na pripreme - rekla nam je jedna od trenerica mladih izraelskih gimnastičarki, koje su osim svakodnevnih treninga, bile i smještene u pansionu na gornjem katu Sokol centra.

Upravo slične pripreme vrhunskih sportaša pridonijet će komercijalnoj isplativosti Sokol centra. Vjerujemo kako će nakon ovoga boravka u Osijek uskoro stići još nekoliko gimnastičkih reprezentacija. K.L.
Možda ste propustili...

FINALE KUPA HRVATSKE ZA NOGOMETAŠICE

Osječanke ove sezone ostale praznih ruku

PRVA HRVATSKA TENISKA LIGA

Osječani danas čekaju Karlovac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIJELO-PLAVI U PUNOM POGONU

"Generalka", nakon dugo
vremena, mogla bi se
igrati u Gradskom vrtu

2

MLADI VATRENI U NEDJELJU ODLAZE NA EURO

Važno je otvoriti turnir pobjedom

3

POČETAK NA TRAVI, KRAJ U DVORANI

Donna ide ponoviti 2017. godinu