Sport
IN MEMORIAM MIRKO MOMČILOVIĆ

Napustio nas je najpoznatiji tenjski Lega
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Poslije duge i teške bolesti, u 69. godini života, u petak je preminuo Mirko Momčilović, dugogodišnji nogometni vratar koji je odavno stekao nadimak Lega, po kojem su ga znali ne samo njegovi Tenjci nego i sportaši, sportski djelatnici i pripadnici svih osječkih klubova ne samo nogometnih. Karijeru je počeo u TANK-u, ali su njegov vratarski talent brzo prepoznali u većim, osječkim klubovima.

Dubok trag ostavio je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kao nadasve pouzdan čuvar mreže, upravo u sezonama zapaženih uspjeha donjogradske Olimpije, a potom i retfalačkog Grafičara.
Potkraj karijere Lega je branio i za Lastavicu iz Brestovca, a nakon igračke karijere posvetio se sudačkom zvanju, što je poslije podrazumijevalo i obnašanje dužnosti delegata na utakmicama slavonsko-baranjskog područja. Nogomet je, doslovce, bio njegov život, pa je isprobao i svoje trenerske mogućnosti. Tako je u Nogometnom klubu Elektra, na igralištu „Kraj Drave“, podučavao brojne klupske vratare, a onda i momčadi mlađih uzrasta osječkih crveno-crnih. U tenjskom Slavoncu, sljedniku bivšeg TANK-a, Momčilović je utkao svoja iskustva kao sportski djelatnik, s tim što je jedno vrijeme obnašao i dužnost klupskog direktora. Kao osoba, pak, bio je omiljen u svim sredinama, kao sportaš služio je za primjer svim naraštajima, a svoj svjetonazor, premda pravoslavne vjeroispovjesti, iskazao je kao hrvatski branitelj kao aktivni sudionik u Domovinskom ratu. Mirka Momčilovića oplakuju supruga te sinovi i sestra s obiteljima, a na posljednji oproštaj zasigurno će doći i njegovi brojni prijatelji i poštovatelji, koje je za života stekao na nogometnim igralištima Slavonije i Baranje.
Pogreb najpoznatijeg tenjskog Lege je u utorak, 11. prosinca, u 12.40 sati na Gornjogradskom groblju.
D. Kerže
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike