Sport
BIJELO-PLAVI OPET USPJEŠNI U GOSTIMA

Osvojena je i Gorica: Osijek preokrenuo i pobijedio
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
Pogodak Gorice je trgnuo Osječane koji su potom bili mnogo bolja momčad

Vrijedne bodove osvojio je Osijek u Velikoj Gorici i tako nastavio uspješnu seriju rezultata na gostovanjima. Bila je to sedma uzastopna utakmica na strani u kojoj bijelo-plavi nisu poraženi. Kako bi došli do pobjede, bijelo-plavi su se morali dobro namučiti i učiniti rezultatski preokret nakon što su domaćini rano došli u vodstvo.


Ipak, Osijek je smogao snage malo-pomalo izgraditi put prema trijumfu. Ukupno gledano, Osječani su bili bolja i opasnija momčad. Jasno je bilo kako to neće biti susret u kojemu će prilike za pogotke biti brojne, a ključni su se opet pokazali prekidi iz kojih je momčad Zorana Zekića došla do preokreta i uzvratila Velikogoričanima za poraz u prvom krugu prvenstva koji su im nanijeli u Gradskom vrtu. Osječani su s ovim plijenom preskočili Lokomotivu na ljestvici i zasjeli na treće mjesto.

Buđenje nakon zaostatka

Početak susreta nije bio dobar za Osijek. Već nakon desetak minuta domaćin je došao do prednosti, što je bio najgori mogući scenarij jer Gorica je najjača kada dođe do vodstva pa se povuče i vreba iz ubojitih protunapada. Vodeći pogodak za domaćina pao je u 11. minuti iz čudne situacije kada je Škorić u kaznenom prostoru pao u duelu s Atiemwenom, tražili su Osječani prekršaj nad svojim kapetanom, ali je sudac Gabrilo pustio nastavak igre u kojemu je Zwolinski finom loptom pronašao Suka, koji je možda bio i u zaleđu, ali suci su opet pustili igru pa je Nizozemac svladao nemoćnog Malenicu. Taj je događaj malo "zaljuljao" goste, a Gorica je to pokušala iskoristiti pa je negdje do sredine prvog dijela bila opasniji suparnik, no pravu priliku više nije imala. Negdje oko 25. minute Osijek je polako počeo dolaziti k sebi i sve više preuzimao kontrolu igre, da bi do odmora gotovo posve zavladao travnjakom. Imali su bijelo-plavi u tom razdoblju nekoliko ubačaja iz slobodnih udaraca, ali obrana Velikogoričana bila je uvijek na mjestu, pa nije ni Kahlina na njihovim vratima imao potrebu za ozbiljnijom intervencijom. Prvi put morao se protegnuti, i to dobro, u 30. minuti kada je iz gužve pucao Guti u sam donji desni kut, što je Kahlina uspio skrenuti u korner. Osijek je nastavio s pritiskom, Bočkaj je dobro dirigirao igrom, a nagrada za taj pritisak stigla je u 39. minuti. Finu akciju su na lijevoj strani odigrali Mudražija i Henty. Nigerijac je ostavio loptu Mudražiji na udarac na 15-ak metara od vrata, a u sve to se umiješao Čagalj koji je srušio veznjaka Osijeka, a Gabrilo je bez razmišljanja pokazao na "bijelu točku". Hajradinovića nije bilo u igri, pa je odgovornost preuzeo Marić. Nije to bio najsigurnije izveden kazneni udarac, Kahlina je bio na lopti, ali ne dovoljno da ju zaustavi, pa je Osijek došao do zasluženog izjednačenja. Općenito, osječka momčad ostavila je bolji dojam u tih prvih 45 minuta, a što nije imala i bolji rezultat, kriv je sporiji ulazak u utakmicu.

Grgić za preokret


U nastavak susreta opet su nešto žešće ušli domaćini, ali Osijek ih je brzo uspio primiriti. U tom početnom razdoblju drugog dijela najopasnije ispred Malenice bilo u 52. minuti nakon što je Atiemwen izveo udarac iz kuta, a Zwolinski pucao glavom s prve vratnice i pogodio vanjski dio mreže. Osječani su uzvratili u 64. minuti kada je Marić odlično proigrao Bobana koji je dobro primio loptu, našao se u lijepoj prilici, no njegov pokušaj s 15-ak metara obranio je Kahlina koji je na vrijeme napustio svoja vrata. Novu priliku za vodstvo Osijek je imao u 73. minuti kada se na proigravanje Janže Henty odlično okrenuo u kaznenom prostoru, snažno pucao, ali se opet obranom istaknuo Kahlina. No, samo minutu kasnije bijelo-plavi su došli do preokreta. Bočkaj je poslao odličan ubačaj iz slobodnog udarca koji je u pogodak pretvorio Alen Grgić. Nakon toga, Gorica je bacila sve karte u napad što je otvorilo dosta prostora iza leđa njezine obrane. U 84. minuti bilo je opasno pred vratima Osijeka kada je Lovrić ubacio na prvu vratnicu prema Miyi, ali je tamo bio i Škorić koji je požrtvovnim padom u noge spriječio udarac na vrata. U 87. minuti sjevnula je kontra Osijeka u kojoj se nekim čudom našao Lončar, probio se po desnoj strani, u sredini je čekao Boban, ali Lončarev pokušaj dodavanja presjekao je Obaobona. U sudačkoj nadoknadi isključen je domaći kapetan Mario Marina koji je zaradio drugi žuti karton zbog starta s leđa na Mariću, a ubrzo je označen i kraj susreta koji su Osječani dočekali uzdignutih ruku...
Dalibor Keler
 
Rezultati by SofaScore
VELIKA GORICA - Stadion ŠRC-a Velika Gorica. Noćna utakmica. Teren: sklizak. Gledatelja: 1653. Sudac: Goran Gabrilo (Split) - 6,5. Strijelci: 1:0 Suk (11), 1:1 Marić (40 - 11 m), 2:1 Grgić (74.) Žuti kartoni: Marina, Suk (Gorica), Janža, Guti, Malenica (Osijek). Crveni kartoni: Marina (Gorica).

IGRAČ UTAKMICE: ALEN GRGIĆ (OSIJEK)

GORICA.

1 (1)

Kahlina 6,5, Mčedlišvili 6, Čagalj 5,5 (od 88. Šroler -), Obaobona 6, Čabraja 6, Maloča 6 (od 76. Miya -), Marina 5,5, Dvorneković 5,5 (od 65. Lovrić 6,5), Suk 6, Aitemwen 5,5, Zwolinski 6.

OSIJEK

2 (1)

Malenica 6,5, Grgić 7.5, Škorić 7, Guti 7, Janža 6,5, Pušić 6,5, Mudražija 6 (od 73. Pilj -), Bočkaj 7 (od 86. Lončar -), Henty 7 (od 82. Hajradinović -), Boban 6, Marić 6.
1:0
Zwolinski je lijepo proigrao Suka koji je stigao sam pred Malenicu i rutinski pogodio donji lijevi kut
1:1
Čagalj je srušio Mudražiju u šesnaestercu, pa je dosuđen kazneni udarac. Loptu je uzeo Marić, pucao u desni kut, Kahlina je bio blizu, ali je lopta ipak završila u mreži
1:2
Bočkaj je ubacio slijeva na drugu vratnicu gdje je utrčao Grgić i s desetak metara smjestio loptu pod gredu
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

Najčitanije iz rubrike