Regija
BROJNA DOGAĐANJA U PLETERNICI

Održani Deseti Štamparovi dani
Objavljeno 9. prosinca, 2018.
PLETERNICA - Ovogodišnji, jubilarni, 10. po redu Štamparovi dani, održani su s brojnim događanjima kroz četiri dana, od 6. do 9. prosinca. Prvog dana održan je Satelitski simpozij javnog zdravstva u Velikoj, s osnovnim temama o mladima u javnom zdravstvu, te nekoliko referata i izvješća o aktivnostima javnog zdravstva pri udrugama i u zdravstvenom sustavu. Drugog dana održane su javnozdravstvene akcije u Velikoj, Požegi i Pleternici na trgovima, gdje su studenti 6. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu provodili ankete s građanima i mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi, računajući faktore rizika zdravlja. Ova akcija ocjenjuje se kao najuspješnijom do sada, jer su u anketi i mjerenjima rizika obuhvaćene 743 osobe. U OŠ fra Kaje Adžića održan je Satelitski simpozij "Budi cool, ne budi bully", na kojem se najviše raspravljalo o međuvršnjačkom nasilju, prepoznavanju međuvršnjačkog nasilja, cyberbullingu...

Na Veleučilištu u Požegi održana je konferencija "Sesija karcinoma dojke", gdje su zdravstveni stručnjaci u nekoliko radova obradili teme od Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, Centri izvrsnosti za liječenje raka dojke, a održan je i okrugli stol na temu raka dojke. Održan je i Međunarodni simpozij s temom "Zdravi stilovi života" na kojemu su predstavljeni radovi medicinskih i drugih stručnjaka iz četiri države.

Skupu se kao domaćin obratila i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja je istakla da oni u Pleternici još nisu niti svjesni što se kod njih događa i što im donose Štamparevi dani.

- Mi ćemo se izboriti da i Andrija Štampar u svom rodnom selu Brodskom Drenovcu dobije svoju uređenu rodnu kuću, spomen-sobu i prostor gdje će djeca i učenici moći doći i naučiti kakav je velikan nekada živio među nama - rekla je Jozić.

Uvod je podnio predsjednik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar, dr. med. Ivan Vukoja, zahvaljujući svima koji su dali svoj doprinos da su se Štamparovi dani održali deset puta. AGM Kruna
Zahvalnice i priznanja zaslužnima
Zahvalnice i priznanja dobili su Jadranka Božikov, začetnica osnivanja Udruge, Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, akademkinja Vida Demarin, Vesna Jureša, Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, gradonačelnica Antonija Jozić, Mato Matijević, ravnatelj županijskog ZJZ-a, Rajka Šimunović iz Hrvatske udruge obiteljske medicine, Ivan Bota, voditelj Ureda za studente Sveučilišta u Zagrebu i Vlado Boban, načelnik Velike.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike