Osijek
DONACIJA GRADA DOMU NA DRINSKOJ

Dva nova računala s mjerenjem zrnaca peluda
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Kao što je i obećao, gradonačelnik Ivan Vrkić korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe donirao je računala, nakon što je nedavno Grad zajedno s Osječko-baranjskom županijom financirao Wi-Fi sustav za potrebe korisnika u Domu.

“Uz donaciju stolnih računala u sklopu EU projekta RealForAll, tu je i instalacija infotočke projekta. Za još kvalitetniju uporabu tu je i praćenje količine peluda u zraku kako bi korisnici Doma, ovisno o koncentraciji peluda, odlučili žele li izići van ili ne. Naknadno će se provesti i edukativne radionice, uz sudjelovanje liječnika alergologa. Ovom se donacijom još jednom pokazalo da je gradonačelnik Ivan Vrkić socijalno osjetljiv i da rado pomaže sugrađanima treće životne dobi”, pojasnio je jučer prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić. Dodao je kako će se ovom instalacijom povećati pružanje javnozdravstvene usluge.

Da potreba za praćenjem postoji potvrdio je i ravnatelj Doma Vjekoslav Ćurić, dodajući kako je prostorija s pristupnom točkom za Wi-Fi cjelodnevno posjećena te da se korisnici rado služe računalima. Među njima je i Marija Bitte, koja je, zahvalivši Gradu na donaciji, istaknula da se korisnici Doma rado koriste internetom. “Volimo se koristiti računalom. Neki su na društvenim mrežama, druge zanimaju vijesti, razne stranice s gastronomijom, sport i slično”, potvrdila je Bitte.

Inače, EU projekt RealForAll u sklopu prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija vrijedan je 630 tisuća eura, a Grad Osijek sudjeluje s 30 tisuća.
M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana