Osijek
GREGORAN O UGIBALIŠTIMA U OPATIJSKOJ

Ako se ispune svi uvjeti, zašto ne?
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Svaki put kad autobus na relaciji Jug 2 - Vijenac Petrove Gore - Kanižlićeva ulica, ili autobus koji prometuje do KBC-a Osijek, u Opatijskoj ulici za vrijeme prometne špice kupi putnike bilo s jedne ili druge strane ulice, u nedostatku ugibališta stvaraju se velike gužve. Osim što automobili čekaju ulazak i izlazak putnika, pješaci na kratkoj dionici između dva raskrižja (Trpanjske i Velaluške ulice) prelaze cestu iza autobusa, a što može biti itekako opasno. Naime, unatoč zabrani pretjecanja na tom dijelu Opatijske ulice, vozači nerijetko obilaze autobus riskirajući prometnu nezgodu u kojoj deblji kraj uvijek izvuku pješaci.

S tim u vezi prije 20-ak dana Gradska organizacija HDZ-a zatražila je od Grada da inicijativu za uređenje autobusnih ugibališta uvrsti u planski dokument o gradnji i održavanju gradskih prometnica. Također, traže i postavljanje nadstrešnice kako bi korisnici gradskog prijevoza bili sigurni od vjetra i kiše. Smatraju i da su autobusi, s obzirom na to da su autobusne postaje jedna nasuprot druge, preblizu jedan drugome, što stvara dodatnu opasnost.

Što o tome misli Gradski prijevoz putnika (GPP) čiji su vozači izravni svjedoci i sudionici u prometu, upitali smo voditeljicu marketinga GPP-a Sanju Mršo koja ističe da u Opatijskoj ulici postoje uvjeti za autobusnu postaju te da postoji znak koji na to upućuje. - Putnicima nije ugrožena sigurnost – zaključila je Mršo. M. Mihelić
RIJEČ PRIJE SVEGA IMA STRUKA
Kako doznajemo od Siniše Gregorana, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka, svakako će se izići na tren i ispitati prometne mogućnosti u Opatijskoj ulici.

- Ako se zadovolje svi sigurnosni uvjeti i ako ima mogućnosti za autobusna ugibališta, nema razloga da ne udovoljimo inicijativi. No, struka treba najprije vidjeti sve mogućnosti - poručio je Gregoran.

Do tada se vozačima savjetuje strpljenje, odnosno upućuje im se apel da ne pretječu autobus kako ne bi došlo do neželjenih situacija.
Možda ste propustili...

OŠ FRANJE KREŽME USPJEŠNA NA ZMAJADI

Vrijedne nagrade Marku Čičku i Karli Lei Kapša

GODIŠNJA PLESNA PRODUKCIJA PS SHINE

Ovacije publike za oko 300 plesača

VEČER MALIH PODUZETNIKA U OŠ “MLADOST”

Prodaju kolače kako bi pomogli potrebitima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas