Osijek
LASLOVO

Završeni radovi u Vinogradskoj
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Laslovo je pred kraj godine veliko gradilište. Radilo se na sve strane ne bi li se uhvatili posljednji sunčani dani kako bi nekoliko raznih građevinska ekipa pozavršavalo neke od započetih investicija. Tako je, nakon gradnje dječjeg igrališta u središtu naselja, uz potporu Osječko-baranjske županije, nedavno završena investicija na infrastrukturi odvodnje pa je počelo besplatno priključivanje kućanstava, a upravo je završena i rekonstrukcija jedne od cesta koje se grade u tom naselju ernestinovačke općine. Načelnica Marijana Junušić kaže kako su završili investiciju u Vinogradskoj ulici.

- Kako je postojeća nerazvrstana cesta u Vinogradskoj ulici u Laslovu bila u iznimno lošem stanju, početkom godine nominirali smo projekt ‘’Rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Vinogradskoj ulici u Laslovu’’ na raspisani natječaj Ministarstva graditeljstva. S početkom gradnje nove ceste, nakon što nam je taj projekt odobren, krenuli smo u rujnu i zadovoljna sam što smo vrlo brzo završili taj građevinski zahvat - kaže ernestinovačka načelnica.

Junušić pojašnjava da je ukupna investicija gradnje nove ceste iznosila 510.000 kuna. Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje je gradnju ceste sufinanciralo u iznosu od 225.000 kuna, a Općina Ernestinovo iz vlastitih sredstava izdvojila je 285.000 kuna.

- Završeni su svi radovi na gradnji nove ceste u Vinogradskoj ulici koja se nalazi u samom središtu naselja. Cesta nam je bila potrebna osim funkcionalno i estetski jer smo podigli izgled središta naselja u kojemu se nalazi i Park hrvatskih branitelja sa spomen-obilježjem poginulima u obrani sela. Mještani će se zasigurno bolje osjećati u svakodnevici i družiti dok borave u ugodnijem ambijentu. Najavljujem da ćemo nastaviti s unaprjeđivanjem sustava prometne infrastrukture, podizanja razine sigurnosti i udobnosti u prometu i razine komunalnih usluga - poručuje Marijana Junušić.D.Pejić
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike