Osijek
UZ PINKL-BALOVE I VELIKI DOČEK

Gdje će umirovljenici
za Novu godinu?
Objavljeno 10. prosinca, 2018.

Potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova umirovljenika Drago Šerić sa svojim timom ovih dana obavlja pregovore s vlasnicima nekoliko objekata, a kako bi se i ove godine dogovorio besplatan doček Nove godine za osječke umirovljenike.

Naime, prethodne tri godine doček se odražavao u prostorijama Esseker centra, no Šerić kaže kako je dio sudionika iskazao nezadovoljstvo iz razloga što je riječ o prostoru na nekoliko razina, pa zabava nije ujednačena. Zato su se ove godine odlučili, osim s Esseker centrom, za razgovor s vlasnicima još nekoliko objekata.

- Jedan od njih je fantastičan prostor u Retfali s velikim parkirališnim prostorom i u blizini tramvaja i autobusnih linija. Uspijemo li dogovoriti ovaj prostor umirovljenici bi imali veliki prostor za ples i sve bi se događalo u jednoj dvorani. Riječ je o dočeku koji je osmišljen za umirovljenike s nižim mirovinama, socijalno ugrožene osobe i beskućnike, a lani se na dočeku okupilo oko 530 sugrađana. Do prošle godine imali smo cenzus mirovina do 2000 kuna, no ove godine vjerojatno ćemo ga podići. Ono što je sigurno jest to da je novac iz gradskog proračuna za ovu proslavu osiguran, a doček podrazumijeva večeru i piće, koje osiguravamo kroz donacije, i živu glazbu. Također ćemo vjerojatno organizirati i minibuseve za prijevoz do lokacije dočeka. No, vrlo brzo ćemo vjerojatno znati točnu lokaciju i bit će objavljena u medijima, kako bi se svi zainteresirani umirovljenici, dakako oni koji ostvare to pravo, stigli na vrijeme prijaviti za doček - napominje Drago Šerić.

Matica umirovljenika Grada Osijeka, koja okuplja 4700 članova, i ove godine već tradicionalno organizira dočeke Nove godine po gradskim četvrtima. Tako će se zabave organizirati na sedam lokacija, a to je u podružnici Kneza Domagoja, na Jugu I, gdje se svake godine na Silvestrovo okupi i oko 150 umirovljenika, protom na Jugu II, Vijencu Ivana Meštrovića, Sjenjaku, Josipovcu, Zelenom polju i Tenji.

Riječ je o pinkl-balu na koji umirovljenici sami donesu aperitive, kolače i hranu, a za sada nije formirana cijena, nego je potrebno dati samo manju donaciju kako bi se pokrili osnovni troškovi. Umirovljenici se sami brinu i o živoj glazbi, i to na način da sami donesu tamburu, gitaru ili harmoniku i sami zasviraju i zapjevaju. U Matici umirovljenika kažu kako su njihove zabave uvijek dobro posjećene, jer je umirovljenicima na ovaj način omogućena zabava u blizini mjesta njihova stanovanja.
N. Z. Eberhard
IZLET U SOMBOR
Udruga umirovljenika grada Osijeka ove godine organizira doček Nove godine te se planiraju pridružiti zabavama u organizaciji MUH-a. No, u Udruzi kažu kako organiziraju jednodnevni izlet za umirovljenike uoči Nove godine u Sombor. Izlet je planiran za 15. prosinca, u 8.30 sati, ispred Lidla na Zelenom polju. Cijena je 150 kuna, što uključuje prijevoz i ručak sa živom glazbom.
Možda ste propustili...

GIMNAZIJA “BOŽIDAR MASLARIĆ”

Pedeset godina mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas