Mozaik
U ZAGREBAČKOJ ARENI

Čudesni Cirque du Soleil
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Najpoznatija svjetska izvođačka skupina je u zagrebačkoj Areni priredila nevjerojatan scenski, vizualni i produkcijski spektakl. Gotovo dva sata uživanja u čaroliji Cirque du Soleila i izvedbi TORUK – The First Flight publika je nagradila gromoglasnim pljeskom, a ovacijama su s pozornice ispratili “plava bića“ koja su sve ostavila bez daha. Pet aviona i 35 kamiona bilo je potrebno da sva oprema stigne do naše najveće metropole, a tim od sto ljudi, koji uključuje 43 izvođača, već tri i pol godine putuje po svijetu prenoseći jedinstvenu poruku naroda Na‘vi. Neobična plava bića za ovu su predstavu morala naučiti više od dvije tisuće riječi izmišljenog jezika, nose kostime u nekoliko različitih nijansi plave, a osim vještine zahtjevnog šminkanja, morali su svladati i specifične pokrete te zvukove specifične za različite Na‘vi klanove. Jedan od najupečatljivijih trenutaka svakako je zadivljujuća interpretacija glavne vokalistice čiji je moćni sopran u nekoliko navrata ostavio cijelu Arenu bez daha te cijeloj predstavi dao poseban emotivni pečat. Četrdeset projektora imalo je zadatak oživiti Pandoru, a vjerno su dočarali efekte potresa, vulkanskih erupcija te divljih rijeka. Nakon posljednje izvedbe u Zagrebu ova će se čudesna zabavljačka trupa zaputiti prema Saudijskoj Arabiji, a potom i prema Barceloni.

Među oduševljenom publikom našla su se poznata lica poput Bojane Gregorić Vejzović, koja je stigla u društvu kćeri Zoe, Nataše Janjić, Larise Lipovac Navojec, Damira Kedže, Zsa Zse, Semente Rajhard, Antonije Šole te brojnih drugih.

Cirque du Soleil uvijek nastoji biti inovativan, stoga je samo za ovu predstavu osmišljena interaktivna aplikacija koja povezuje publiku kao nitko te podiže iskustvo na potpuno novu razinu. J.Kn.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJETNA PRODUKCIJA CHEERLEADING KLUBA MA&KO

Čak 130 plesačica izvelo je 17 sjajnih koreografija

2

ODRŽANA MANIFESTACIJA ‘’PEDALA, ŽLICA, TAMBURICA’’

Sjajna promocija zdravog
života i ljepota Slavonije

3

PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA U PITOMAČI

‘’Podravina od cvijeća
tkana’’ dobila nagradu