Mozaik
PRIGODNA BLAGDANSKA PREDSTAVA PREMIJERNO 15. PROSINCA

"Božićno pismo" za mališane
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Gradsko kazalište Beli Manastir pripremilo je za svoju najmlađu publiku prigodnu blagdansku predstavu naziva Božićno pismo. Predstava je to u kojoj vilenjak Poki silno želi poslati pismo Djedu Božićnjaku „za svaki slučaj“ ako Djed zaboravi na njega. Nakon putovanja po Europi Poki se vraća na Sjeverni pol, spreman za još jedan Božić. Njegovo uzbuđenje oko blagdanske euforije i poklona smiruje vilenjakinja Loki. I dok raspravljaju oko vrijednosti Božića i darova, Poki nikako ne uspijeva svoje (pre)veliko pismo staviti u „vilenjački sandučić za božićne želje“. Nakon mudrovanja oko veličine pisma i popisa želja, koji je poprilično dugačak, Poki zakasni s pošiljkom. No ipak nije sve tužno i tragično. Loki se sjeti mini vilenjaka koji ekspresno stižu po pismo i jure prema Djedu Božićnjaku dostaviti ga...


Hoće li u tom uspjeti, mališani mogu saznati premijerno 15. prosinca u belomanastirskom kazalištu. Uloge su ponijeli Dunja Vlahek, Davor Burić, Lana Herman, Domagoj Novoselić i Igor Farkaš. Tekst, dramatizaciju i režiju potpisuje Daniela Taslidžić Herman, a majstor tona i svjetla je Zoran Herman.
Ovo je druga premijera belomanastirskog kazališta ove kazališne sezone, a do kraja sezone očekuju ih još dvije premijere za odrasle. Njihova je božićna želja veselo opustiti i pametno zabaviti djecu i odrasle u kreativnom i maštovitom zajedničkom druženju. N.Vek.
Možda ste propustili...

PREDSTAVA “NA KOMADIĆU EUROPE”

Željko Pervan nastupa u kinu Urania 7. veljače

TOP-LISTA DOMAĆIH I STRANIH ALBUMA

Mia Dimšić na visokom trećem mjestu

ISTINITA PRIČA O NUDŽEJMI SOFTIĆ

Sjajni film “Kuća Male Zvijezde”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JELENA RADAN PJEVAČICA

Nekako me teško svrstati u mainstream ili alternativu

2

BELI MANASTIR

Humanitarni koncert za malog Luku

3

ETNO GYPSY ATRAKCIJA DANAS U BOOGALOO KLUBU

Kočani orkestar nastupa u Zagrebu