Svijet
ANNEGRET KRAMP-KARRENBAUER PREDSJEDNICA CDU-A

Angela Merkel dobila nasljednicu
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
Annegret Kramp-Karrenbauer nova je predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) i nasljednica dosadašnje predsjednice Angele Merkel, odlučeno je na stranačkoj konvenciji CDU-a u petak, u Bremenu.


Ona je na stranačkom kongresu CDU-a s 51 posto glasova u drugom krugu izbora za čelništvo stranke pobijedila svog konkurenta Friedricha Merza. Kramp-Karrenbauer slovi kao politička nasljednica Angele Merkel. Predsjednik CDU-a je i izgledni kandidat Unije CDU/CSU na sljedećim parlamentarnim izborima 2021.
"Najvažnija stvar - i mislim da to zna sve troje kandidata - jest da CDU nakon glasanja ostane ujedinjen", kazala je Kramp-Karrenbauer, govoreći za javni TV servis ZDF prije glasovanja. Kandidati - glavna tajnica stranke i kancelarkina favoritkinja Kramp-Karrenbauer, poslovni čovjek i nekadašnji čelnik stranačkog kluba u parlamentu Friedrich Merz te ministar zdravstva Jens Spahn. Kramp-Karrenbauer u prvom je krugu osvojila 450 glasova, drugi kandidat Friedrich Merz dobio je 392 glasa, a treći, ministar zdravstva Jens Spahn osvojio je 157 glasova, što znači da je otpao u prvom krugu. H
Možda ste propustili...

JAPAN SE JOŠ OPORAVLJAN NAKON NUKLEARNE KATASTROFE

Obilježena osma godišnjica Fukušime

BIVŠI VISOKI PREDSTAVNIK CHRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING:

Rat je moguć, hitno stabilizirati BiH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OČEKUJE SE NOVI MIGRANTSKI VAL

U BiH je trenutačno 3800 migranata koji žele u EU

2

POLICIJA ISTRAŽUJE MOTIVE

Ubojica iz Utrechta ostavio pismo

3

KINESKI PREDSJEDNIK

Xi se ovaj tjedan sastaje s Papom?