Regija
PRIZNANJA NAJBOLJIM TVRTKAMA

Zlatna kuna za 2017. pripala Spačvi, Iločkim podrumima i Iteksu
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
VUKOVAR - Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Vukovar dodijeljena su priznanja najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu.
Među velikim tvrtkama Zlatnu kunu je dobila Spačva Vinkovci, u kategoriji srednjih tvrtki najboljom su proglašeni Iločki podrumi te u konkurenciji malih tvrtki Iteks Ilok. Vinka Ivanković, predsjednica Županijske komore Vukovar, navela kako je ovaj događaj drži Oskarom gospodarstva, uz želju da gospodarstvenicima pokažu kako se isplati biti pozitivan i uspješan te nastojati da tvrtka uopće dođe u izbor za Zlatnu kunu.


- Mogu sudjelovati sve tvrtke koje su predale financijska izvješća i rangira ih se u njihovoj kategoriji na temelju 18 parametara. Unaprijed su iz izbora isključena javna i komunalna poduzeća, tvrtke koje su poslovale prošle godine s gubitkom i one koje imaju manje od 10 zaposlenih - pojasnila je Ivanković, dodajući kako priznanja uručuju svim tvrtkama koje obilježavaju "okruglu" obljetnicu jer ako netko u našim uvjetima kontinuirano posluje 20 - 30 - 40 godina, onda to treba prepoznati i vrednovati. Naglasila je kako je u 2017. godini ukupan prihod gospodarstvenika iznosio 17,8 milijardi kuna, s tim da ih je poslovalo oko 1880.


- Zaposleno je bilo oko 17.500 ljudi, što predstavlja povećanje od približno tisuću zaposlenih u odnosu na godinu prije. Kako bismo napravili značajan iskorak, vjerujemo u Projekt Slavonija, a i sama je strategija razvoja Vukovarsko-srijemske županije odredila deset glavnih projekta koji bi trebali biti zamašnjak razvoja - navela je i poručila gospodarstvenicima da prijavljuju projekte i nastoje doći do nepovratnih sredstava na natječajima. HGK im nudi usluge prezentacije, lobiranja i predstavljanja na sajmovima te je, kako je istaknula, na gospodarstvenicima da koriste usluge razvojnih agencija i ulažu u edukaciju djelatnika.


Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije, rekao je kako je Vukovar grad heroj iz Domovinskoga rata te izrazio uvjerenje kako će taj grad i Vukovarsko-srijemska županija biti heroji u gospodarstvu u budućnosti.


- Ljudi koji ovdje žive zaslužuju da se gospodarstvo digne na razine na kojima je bilo, pa i više od toga. Posljednjih godina imamo određen stabilan rast gospodarstva u Hrvatskoj u cjelini, no stope rasta nisu zadovoljavajuće kako bismo u kratkom razdoblju došli na predrecesijsku razinu - naglasio je Zaher.
Dragana Korpoš
Ukupan prihod gospodarstvenika bio je 17,8 milijardi kuna, a broj zaposlenih povećan je za tisuću
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

74. OBLJETNICA

Komemoracija za žrtve kod Crnog potoka

2

OSTVARILI SU IZVRSNE REZULTATE

Nagrađeno 375 najučenika grada

3

NOVINARI OBIŠLI VIROVITIČKO-PODRAVSKU ŽUPANIJU

Predstavljena im “Plemićka ruta”