Regija
7. VUFIS

Na vukovarskom festivalu igre i smijeha 12 udruga i ustanova
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
VUKOVAR - Obilježavajući Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Dan volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar organizirala je 7. VUFIS – vukovarski festival igre i smijeha. Na festivalu su sudjelovali članovi i korisnici 12 udruga i ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije.


- Održavanjem ove manifestacije osobe s intelektualnim oštećenjem imale su priliku sva svoja znanja i sposobnosti pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobile su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su naučile tijekom godine, što one to mogu i znaju. Pokazali su ono što građani ne vide svaki dan, ne poznaju ih takve - pokazali su kako su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi naše zajednice - izjavila je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica UZOSIO Golubica Vukovar. Dodala je kako se provedbom ovakvih projekata posebno potiče volonterstvo kao prihvatljiv i poželjan oblik rada.


Ozren Catela, potpredsjednik Hrvatskoga saveza udruga za osobe s intelektualnim teškoćama, naglasio je kako je UZOSIO Golubica tijekom gotovo 50 godina postojanja aktivan član Hrvatskoga saveza udruga za osobe s intelektualnim teškoćama.
- Značajno su pridonijeli kvaliteti rada, ne samo nacionalnoga saveza već i udruga na terenu. Svoje primjere dobre prakse nesebično dijele sa svima nama u drugim dijelovima Hrvatske i pomažu kako bi osobe s intelektualnim teškoćama ostvarile prava koja im po zakonu pripadaju, ali i u nastojanjima kako bi se neki zakoni promijenili i kako bi se osobama s invaliditetom podigla kvaliteta življenja - rekao je Catela. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike