Osijek
VIJENAC IVANA MEŠTROVIĆA

Uređen parking kod DV-a Stribor
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
Od dvije nove investicije koje su se na Vijencu Ivana Meštrovića počele realizirati ove jeseni, jedna je upravo dovršena - parkirališni prostor kod Dječjeg vrtića Stribor. Tom prigodom Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća, obišao je ovu lokaciju te istaknuo kako će ovako uređena parkirališna mjesta pridonijeti sigurnijem iskrcaju djece koju u vrtić dovoze i odvoze roditelji automobilima. Do sada su se zaustavljali na glavnoj, pa kao takvoj i najprometnijoj cesti u naselju, što je izazivalo potencijalu ugrozu za sve sudionike u prometu. Parking će biti na raspolaganju i stanovnicima Vijenca jer i oni traže dodatna parkirališna mjesta. Požega je pohvalio i agilnost članova Vijeća gradske četvrti Tvrđa i dobre odnose s gradskom upravom.

- Uz njihovu agilnost tu je svakako i ustrajnost kojom članovi vijeća nastoje unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života u svome kvartu i u tome uspijevaju - ne skriva Požega.

Zoran Batnožić, predsjednik Vijeća GČ-a Tvrđa, podsjetio je kako je riječ o ovogodišnjem projektu četvrti, radi se o parkiralištu s 20 mjesta. Radove su izveli djelatnici Unikoma, vrijednost investicije je 300 tisuća kuna, a sredstva koja su uložena su sredstva dodijeljena na raspolaganje GČ-u Tvrđa.

Uz ovu investiciju od lokalnog značenja, Požega je podsjetio kako se u Tvrđi realizira i velika kapitalna investicija, te je glede toga ovo kvart s najvrjednijim investicijama. D.Ku.
POTAKNUTI NA OKUPLJANJE I DRUŽENJE
Druga je investicija na Vijencu Ivana Meštrovića udaljena samo nekoliko stotina metara od novog parkinga - novi trg, koji će nositi ime Ivanin trg, prema Ivani Jurić, prvoj djevojčici stradaloj u Osijeku tijekom Domovinskog rata. Prva faza radova gotovo je pri kraju. Idejnim rješenjem cijeli je taj trg osmišljen kao mjesto sastajanja i druženja uz bavljenje raznim aktivnostima ili samo za odmor na klupama, sjenici, tribinama za održavanje manjih manifestacija u hladovini novih staba. Cilj je time potaknuti susjede na okupljanje i druženje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike