Osijek
OD NEDJELJE SA ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA

Iz Osijeka u Pečuh vlakom za 25 kuna, polasci svaki dan četiri puta
Objavljeno 8. prosinca, 2018.

Predstavljen je vozni red nove linije Osijek - Beli Manastir - Pečuh, koja prometna poveznica između tih dvaju prijateljskih gradova postaje od nedjelje, 9. prosinca. S novim voznim redom i tarifnom sezonom 2018./2019., koji na snagu stupaju 9. prosinca 2018., na graničnom prijelazu Magyarboly ponovno se otvara pogranični promet te će svakodnevno na relaciji Beli Manastir – Magyarboly – Pečuh voziti osam vlakova. Iz oba smjera organizirani su polasci četiri puta u danu. Iz Osijeka za Pečuh s polaskom u 6.26, 10.12, 13.20 i 18.13, a iz Pečuha u Osijek s polaskom u 5.12, 9.10, 13.20 i 17.10, sve uz presjedanje u Belom Manastiru.

"Kako bi se nakon uvođenja navedenih vlakova potaknuo promet na tom graničnom prijelazu, u dogovoru s predstavnicima Mađarskih željeznica od 9. prosinca 2018. bit će uvedena nova ponuda za pogranični promet na relaciji od Osijeka do Pečuha, prema kojoj će sve kategorije putnika ostvarivati 70 posto popusta na jednosmjerna i povratna putovanja. Pogranična karta uz 70 % popusta na jednosmjerna i dvosmjerna putovanja primjenjivat će se tijekom voznog reda 2018./2019., tj. od 9. prosinca 2018. do 14. prosinca 2019.", kažu iz HŽPP-a.

Cijena karte za 2. razred vlaka na relaciji Osijek - Pečuh iznosit će 25 kuna za jednosmjernu, odnosno 50 kuna za povratnu (cijena ovisi o tečaju eura). Djeca od 6 do 12 godina plaćaju pola snižene cijene karte za odrasle. Karta za jednosmjerno putovanje vrijedit će jedan dan, a za povratno putovanje četiri dana.

"Vjerujemo da će većini putnika iz Osijeka najzanimljivije biti veze željeznicom iz Pečuha do zračne luke u Budimpešti. Stoga valja napomenuti kako iz Pečuha i obratno radnim danom prometuje više od 15 vlakova uz jedno do tri presjedanja, ovisno o rangu vlaka i vremenu polaska", kažu iz HŽ-a. I. Solar
Ljeti još jedan vlak za Split
Od nedjelje, 9. prosinca, u Hrvatskim željeznicama na snagu stupaju izmjene aktualnog voznog reda za cijelu Hrvatsku. Uz liniju Osijek - Pečuh - Osijek, izmjene u vezi s prometovanjem s osječkog željezničkog kolodvora odnose se tek na liniju Zagreb - GK Split, na kojoj je uveden još jedan vlak, koji će voziti petkom, a u čiji će sastav biti uvršteni izravni vagoni iz Vinkovaca i Osijeka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas