Crna kronika
ZABRINJAVAJUĆI PODATAK

Nema dana bez pijanih na cesti
Objavljeno 8. prosinca, 2018.

OSIJEK - Dok je pijanih vozača, bit će i novca za punjenje državnog proračuna. To se potvrdilo i u četvrtak, kada je na slavonskim cestama zatečen popriličan broj alkoholiziranih sudionika u prometu. Većina je, nakon što su ih zaustavili prometni policajci, završila na višesatnom triježnjenju. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, u četvrtak je u prometu zatečeno pet vozača (četvorica su vozila automobil, a jedan bicikl) koji su imali nedopuštenu prisutnost alkohola u krvi.


Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21.10 sati u Valpovu, kada je za upravljačem automobila zaustavljen 56-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Alkotestom je utvrđeno da je vozio sa 1,61 promil alkohola u krvi.


Iz PU osječko-baranjske napomenuli su kako će prometni policajci nadolazećeg vikenda provesti pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. "Ponajprije će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitelom za vrijeme vožnje, kao i druge teže prometne prekršaje, poput vožnje pod zabranom ili prije stjecanja prava na upravljanje", rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.


Pijanih u prometu bilo je u četvrtak i u Požeško-slavonskoj županiji. Tamošnji su policajci izdvojili slučaj koji se zbio oko 19.35 sati u mjestu Poljana, gdje su zaustavili automobil kojim je upravljao 30-godišnjak. Pokazalo se da vozač ima 1,63 promila alkohola u krvi, pa je idućih nekoliko sati bio na triježnjenju u pakračkoj policijskoj postaji. Nakon triježnjenja policajci su mu uručili prekršajnu prijavu. Čeka ga vjerojatna zabrana vožnje te visoka novčana kazna.
Na ceste će tijekom vikenda, s naglaskom na večernje i noćne sate, i prometni policajci iz Vukovarsko-srijemske te Brodsko-posavske županije. Svima je za cilj smanjiti broj prometnih nesreća kao i pijanih vozača koji nerijetko zbog stanja u kojem se nalaze postaju ubojice na cesti. Opet se postavlja pitanje jesu li sadašnje kazne preblage za vožnju u pijanom stanju. Možda bi im doista, pogotovo recidivistima, uz oduzimanje automobila trebalo odrediti i zatvorsku kaznu.M.Bugarić

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike