Mozaik
POTVRĐEN JOŠ JEDAN IZVOĐAČ

Jedan od najboljih britanskih live bendova, Foals dolazi na INmusic!
Objavljeno 7. prosinca, 2018.

Foals, jedan od najboljih britanskih live bendova i najhvaljenijih mladih glazbenih snaga, na glavnu pozornicu 14. INmusic festivala dolaze u sklopu promocije novog albuma.

Foals se pridružuju legendarnim The Cure na 14. INmusic festivalu, koji će se održati na Jarunu od 24. do 26. lipnja 2019. Foals od samoga početka karijere prati glas jednog od najambicioznijih i najmarljivijih bendova svoje generacije, a sav uloženi trud itekako im se isplatio. Uz četiri hvaljena studijska albuma i stotine beskompromisno energičnih nastupa iza njih, reputaciju jednog od najboljih indie bendova na svjetskoj sceni dodatno su naglasile međunarodne glazbene nagrade i nastupi na nekim od najvećih svjetskih pozornica. Dobitnici nagrade Q Award i The Sun Bizzare za najbolji live bend te dvostruki nositelji NME-ovih titula za najbolju pjesmu ("Spanish Sahara", 2011., i "Inhaler", 2013.), kao i za najbolji album (What Went Down, 2016.), u svojoj intenzivnoj karijeri uzdigli su se do headliner statusa na nizu svjetskih festivala – Reading, Leeds, Rock en Seine, Bestival, Benicassim itd. i ne pokazuju namjeru stati na tome. Nakon najave izlaska petog studijskog albuma u 2019. godini Foalsi potvrđuju i turneju na odabranim svjetskim festivalima – uključujući i INmusic festival.

Frontman Foalsa, Yannis Philippakis, prošle je godine najavio povratak benda u studio nakon kratke stanke, uz nazanke da će zvuk petog albuma biti još jedan korak u istraživanju glazbene raznolikosti Foalsa. NME, novi album Foalsa, ističe kao jedan od najiščekivanijih albuma 2019., koji će obilježiti nadolazeću festivalsku sezonu. Povratak benda na glavnu pozornicu INmusic festivala, nakon njihova pamtljivog i nabrijanog nastupa 2014., jedna je od prvih prilika da se čuje novi materijal uvijek inovativnih Foalsa. T.K.
TRODNEVNE ULAZNICE PO 499 KUNA
U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival, a mogu se nabaviti preko službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kn (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Od 2. siječnja 2019. trodnevne ulaznice za INmusic festival #14 po cijeni od 499 kn bit će moguće platiti i preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo preko festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.
Najčitanije iz rubrike