Mozaik
KRALJICA SEVDAHA

Amira Medunjanin nastupa u Županji 16. prosinca
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
U velikih 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih, koji su zbog posebnosti njezina izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu. Pet studijskih albuma i stotine koncerata diljem svijeta učinilo je Amirino ime pojmom za sevdah i promoviranje tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine. Nedavno predstavljenim albumom "Ascending" Amira Medunjanin napravila je retrospektivu svog cjelokupnog opusa, a iako album sadržava neke već dobro poznate i objavljene pjesme, snimljene u novim aranžmanima, on nije samo obična kompilacija nego i presjek Amirinih glazbenih putovanja.
Petnaest godina karijere Amira je osim albumom proslavila i mnogim koncertima. Nakon pulske Arene ovog ljeta i rasprodanih koncerata diljem regije, ovog prosinca Amira stiže i u Županju. U nedjelju, 16. prosinca, u dvorani Mladost, svi prisutni svjedočit će čaroliji Amirina glasa i interpretacije. Kako glazbeni kritičari opisuju: njezine pjesme tjeraju na smijeh, na plač, na pjevanje i na šutnju, od "Što te nema", preko "Kradem ti se u večeri", "Kafu mi, draga, ispeci", do "Moj dilbere" i mnogih drugih... Županju i prisutne u dvorani Mladost očekuje iznimna večer puna emocija i neponovljivih glazbenih trenutaka. T.K.
GOSTI I ULAZNICE
Na pozornici dvorane Mladost Amiri će se pridružiti vrhunski glazbenici, gitarist i aranžer Ante Gelo te kontrabasist Tomislav Šestak. Ulaznice su u prodaji u Stanobirou (Trg Republike 7, Županja) te online na www.ticketshop.hr, a na dan koncerta na blagajni dvorane.
Najčitanije iz rubrike