Sport
NK BRATSTVO RADIKOVCI

Jesenski prvak na proljeće ide po viši rang natjecanja
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Iako ima komforn(ij)u situaciju izravnog plasmana u viši, osječko-baranjski prvoligaški nogometni saziv, prvak Druge ŽNL "Valpovo-Donji Miholjac" tu mogućnost nije godinama konzumirao! Tekuće sezone taj će se trend promijeniti, jer u viši razred želi jesenski prvak Bratstvo iz Radikovaca čija je momčad nakon prvih 15 kola stekla pet, odnosno šest bodova prednosti ispred, praktički jedinih, konkurenata iz Šljivoševaca i Lacića.

Štićenici trenera Damira Vidakovića pobijedili su u čak 12 utakmica, jednu su remizirali te dva puta izgubili, a kakvu su igru njegovali najbolje svjedoči podatak o 58 postignutih pogodaka (20 su primili) ili nešto manje od četiri u prosjeku čemu treba dodati da su najefikasniji u svim ligama. Tome skoru najviše su pridonijeli Ivan Grgić s 15 pogodaka te Marko Vidaković Vule s jednim manje. Domaći dečki, identično kao i velika većina ostalog igračkog kadra, logistički su vrlo dobro praćeni od uprave na čijem je čelu Goran Babić:

- Nismo imali ovosezonsku ambiciju plasirati se u viši razred, ali sada kad je prigoda tu, probat ćemo ju iskoristiti! Imperativa, kao i do sada, nema, ali budući da svi posjedujemo natjecateljski duh i volimo pobjeđivati i rezultatima razveseliti naše sumještane. Imamo potporu cijelog sela od kojih gotovo svi dolaze na utakmice tako da od 250 stanovnika gleda nas 200-tinjak. Posljedica je to skladnih odnosa s naglaskom na vlastite kadrove, kako igračke tako i stručne. Uz naših 90-ak posto Radikovčana nekolicina je sa strane, ali više od kvalitete moraju biti karakterne osobe kako bi upotpunili iznimnu atmosferu koja vlada u svlačionici i oko kluba. Mi koji ga vodimo osigurali smo sve radne uvjete prihvatljive i za nekoliko razreda više te ako i na kraju budemo prvi, tada neće biti problem transferirati se na tu razinu. Razmišljamo i o budućnosti tako da u klubu imamo juniore i kadete koji će naslijediti aktualne prvotimce koji, međutim, sigurno imaju prostora za napredak. Iako su izvorni amateri i klub smo s, vjerojatno, najmanjim proračunom u ligi, ali većinu preostaloga prijeko potrebnoga za normalno funkcioniranje namaknemo vlastitim sredstvima, odnosno angažmanom - pričao je predsjednik Bratstva koji najveću pomoć ima od dopredsjednika Dražena Miketeka te članova uprave Marija Šiklošića i Milana Ranogajca, a nije zanemariva ni uloga doživotnog počasnog predsjednika Imre Vrbešića. U njegovo je vrijeme, klub utemeljen 1931. godine, dosegnuo rezultatski zenit na čijem je sada putu pod vodstvom trenera Damira Vidakovića kojem je to već peti mandat na klupi.

Dražen Lekšan
DO USPJEHA UZ DOBAR KADAR I ZAJEDNIŠTVO
- Prethodne zadaće bile su čupanje momčadi s dna tablice, a sadašnja je znatno ugodnija. Nije, međutim, slučajno da je Bratstvo iskočilo, iako nas nitko nije vidio tako visoko. Posljedica je to okupljanja solidnog igračkog kadra u kojem vlada veliko zajedništvo upotpunjeno radnom atmosferom. Dva do tri pojačanja bila bi dobrodošla, ali ne po svaku cijenu, jer vjerujem u raspoloživi igrački roster koji je argumentirano jesenas nadmašio kompletnu konkurenciju. Uz nastavak ovakvog logističkog praćenja od uprave, vjerujem u prvo mjesto na kraju sezone - zaključio je trener Damir Vidaković.
Najčitanije iz rubrike