Regija
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA PRIPREMA PROJEKT

Zgrada bivšeg ureda za obranu graničnoj policiji
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
ŽUPANJA

Zgradu bivšeg Ureda za obranu, kako nam je kazao prilikom nedavnog boravka u Županji ministar Goran Marić, Ministarstvo državne imovine dalo je na upravljanje Ministarstvu unutarnjih poslova.

Riječ je o objektu, u Ulici dr. Franje Račkog, smještenom u neposrednoj blizini Policijske postaje Županja, koji godinama zjapi prazan i neiskorišten i iz dana u dan sve više propada. U posljednjih nekoliko godina bilo je pokušaja njegovog ponovnog stavljanja u funkciju, ali u tome se nije uspjelo. Kakvi su planovi vezani uz uređenje, što namjeravaju sa zgradom bivšeg Ureda za obranu u Županji i u koje svrhe će se koristiti, provjerili smo u MUP-u.

"Izvješćujemo vas kako je Ministarstvo unutarnjih poslova RH ugovorilo izradu projektne dokumentacije za sanaciju i prenamjenu tog objekta", ističu iz Službe za odnose s javnošću. Navode da je do sada izrađena snimka postojećeg stanja te se, na temelju potreba službe, nastavlja s izradom projektne dokumentacije za adaptaciju tog prostora.

"Sukladno potrebama, navedeni prostor će se koristiti za potrebe granične policije, i to za uredske prostorije, a ne za potrebe policijske postaje Županja kako navodite u svom upitu", pojašnjavaju u MUP-u. Ističu da je za sada preuranjeno određivati rokove, ali da će Ministarstvo to svakako javno iznijeti, kao što su učinili i ovih dana, kada je potpisan Okvirni sporazum za izgradnju nove Postaje granične policije Imotski.

Inače, dvije policijske postaje na području županjske Posavine, sa sjedištem u Županji i Vrbanji, smještene u pograničnom području prema BiH, preimenovane su i odnedavno nose naziv Postaja granične policije Županja i Postaja granične policije Vrbanja. Postaja granične policije Županja pokriva grad Županju te naselja Štitar, Cernu, Šiškovce, Gradište i Babinu Gredu te Stalni granični prijelaz za međunarodni promet robe i putnika Županja. Područje nadležnosti Postaje granične policije Vrbanja čini devet naselja u sastavu općina Vrbanja, Drenovci i Gunja. Na prostoru koji pokriva su i Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Gunja te Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u željezničkom prometu Drenovci.
M. Lešić Omerović
Domagoj Džigumović

glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske

Do promjene naziva policijskih postaja Županja i Vrbanja u postaje granične policije došlo je samo iz formalnih razloga. Opis poslova, ustroj, broj ljudi, sve ostaje isto
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike