Regija
POVLAČENJEM POTPORE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

Otvorili udruženi obrt Tranzistor
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
ĐAKOVO

Povukli su sredstva iz potpora za samozapošljavanje i hrabro se otisnuli u samostalne vode, nekrenuvši stopama onih koji odlaze raditi van. Dok drugi ove potpore većinom koriste za otvaranje salona ljepote, krojačkih radnji, kafića..., Ruža Mikešić i Danijel Kardoš odlučili su se za internetski radio Tranzistor. Taj pomalo zaboravljeni naziv za radijski prijamnik nosi i ime njihova udruženog obrta.

- Njime smo i nastupili prema povlačenju potpora za samozapošljavanje, kaže “multitasking” Ruža. Jer, ona će na Tranzistoru biti i voditeljica, spikerica, novinarka, DJ... Tranzistor, na lokaciji u Gupčevoj, već upošljava četvero, osim vlasničkog dvojca i još dvije djelatnice.

Tranzistor će prvo ‘dobro jutro’ slušateljima zaželjeti u ponedjeljak, 10. prosinca, u 7 sati. Njegov program činit će informativne, servisne informacije, zanimljivosti, nagradne igre... Tu je i radijski most sa iseljenima zbog posla – gdje su, što rade, kako su se snašli u stranoj zemlji, a emitirat će se u kasnopopodnevnom terminu, kada svi oni dolaze svojim privremenim domovima.

- Većina radijskih postaja emitira preko streama, ali sve su to radijske kuće koje imaju koncesiju i svoju frekvenciju, a mi smo internetski radio koji u cijelosti ide preko interneta, preko www.tranzistor.hr. Multimedijska platforma nam je srce radija, nemamo štetnih antena, odašiljača - kaže Ruža.S.Ž.
Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike