Sport
OSJEČANI BOLJEG RASPOLOŽENJA NEGOLI NAKON RIJEKE

Boban: Nemam želja za suparnika, vjerujem kako možemo osvojiti Kup
Objavljeno 7. prosinca, 2018.

Dvije važne utakmice odigrali su nogometaši Osijeka u Gradskom vrtu u pet dana. Sukladno njihovu ishodu i raspoloženje im je bilo dijametralno suprotno. Poslije slabe igre i poraza od Rijeke nikome nije bilo previše do razgovora, raspoloženje je bilo pri dnu, no prolazak protiv Hajduka u polufinale Kupa ponovo je donio osmijeh na lica bijelo-plavih.

Nitko nije dvojio da je pobjeda zaslužena, ali su svjesni da je susret mogao i ranije biti riješen, što je istaknuo i kapetan Mile Škorić.

- Ne možemo mi lagano, umjesto da ih matiramo i već u prvom poluvremenu vodimo 3:0 kada bi to već bio kraj priče ili bar početkom drugog dijela, kada je Marić imao čistu priliku, na kraju smo si zakomplicirali situaciju. No najvažnije je da smo prošli dalje. Jedna je utakmica, a Kup je uvijek varljiv i ne smiješ srljati bezglavo, zato smo se i postavili čvršće na početku. Na kraju je sve odlično krenulo za nas, zabili smo ta dva gola i na kraju slavili. Potrošili smo se dosta u ova dva susreta s Rijekom i Hajdukom, no moramo se što prije regenerirati, okrenuti se Gorici i probati tamo doći do pobjede - rekao je kapetan.

Gabrijel Boban ovaj put nije sijao pomutnju u obrani Splićana, kao u nekim prijašnjim susretima, no dao je doprinos, asistiravši za pogodak Hentyju.

- Mislim da smo pokazali da smo bolja momčad. Imali smo dosta prilika gdje smo mogli i ranije odlučiti susret, ali ne bismo mi bili mi da nemamo infarktnu završnicu. Bilo je teško podići se nakon one jako loše izvedbe protiv Rijeke, najlošije otkada sam ja u Osijeku. Sjeli smo i popričali, znali smo da smo bolja momčad, što smo i povrdili na terenu. Znali smo da ćemo, ako ih stisnemo, imati prilike iz tih njihovih, rekao bih nonšalantnih, odigravanja s vratarom. Nemam nikakvih posebnih želja za polufinale, tkogod dođe možemo ga pobijediti ako smo pravi. Pripremit ćemo se što bolje i nadam se osvojiti Kup. A sada se moramo prvo dobro odmoriti te uzvratiti Gorici za poraz koji nam je nanijela u Gradskom vrtu - kazao je.

Gostujuću mrežu načeo je Petar Bočkaj, no ne iz slobodnjaka, nego nakon povratne lopte Grgića.

- Nije nam bilo lako nakon poraza od Rijeke vratiti se u pravom ritmu. Hajduk je čvrsta momčad, dobra u bloku, no mi smo ih stiskali jer smo znali da moramo zabiti podogak što prije da se malo opustimo i krenemo igrati svoju igru. Nakon tog prvog gola sve je bilo lakše, otvorili smo si put ka pobjedi. Mislim da je kod tog mog pogotka lopta na putu dirala Ismajlija i tako dodatno prevarila vratara. U prvom smo poluvremenu imali nekoliko jako dobrih akcija, kako se kaže, iz udžbenika. Baš smo odlično odigrali. Dvije su lopte ušle u mrežu, a mogla je još poneka, ali nećemo pretjerivati, zadovoljni smo s prolaskom, to je najvažnije. Prije njihovog gola bio je prekršaj na meni, udario me u usnicu, ali sudac nije svirao, to je njegova odluka. Morali smo nakon toga biti koncentrirani i dati sve od sebe da ne primimo i drugi pogodak, nego da privedemo susret kraju, kao što smo i napravili - rekao je.

Hajduk je prošle sezone u istoj ovoj fazi slavio u Gradskom vrtu, no ovaj je put morao čestitati domaćinu. Kapetan gostiju, Josip Juranović, smatra kako su bili bolja momčad u prvih 25 minuta, nakon čega su vlastitim pogreškama "pogurali" Osijek prema pobjedi.

- Ušli smo jako dobro u utakmicu i mi smo im dali prilike za pogotke. U drugom smo poluvremenu krenuli jako dobro, imali smo i vratnicu, Caktašev šut, tako da smo stvorili dobre prilike. Zabili smo gol i vjerovali da možemo okrenuti, ali nažalost nismo uspjeli. Mislim da ćemo nastaviti ovako igrati, s iznošenjem lopte i bez napucavanja. Ostali smo bez prilike da preko Kupa osiguramo Europu, no siguran sam da ćemo to napraviti preko prvenstva, ostalo je još mnogo utakmica - ocijenio je Juranović.G. Roguljić
Mile Škorić

kapetan Osijeka

Ne možemo mi lagano, umjesto da ih matiramo, i već u prvom poluvremenu vodimo 3:0 kada bi to već bio kraj priče ili bar početkom drugog dijela, kada je Marić imao čistu priliku, na kraju smo si zakomplicirali situaciju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku