Regija
HDZ NEZADOVOLJAN GRADONAČELNICOM

Neće podržati proračun Iloka
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
ILOK

Gradski odbor Ilok Hrvatske demokratske zajednice neće podržati prijedlog proračuna Iloka za sljedeću godinu. U priopćenju za javnost navode kako su takvu odluku donijeli na sjednici održanoj prije tri dana te ističu niz razloga za nezadovoljstvo načinom na koji gradonačelnica Marina Budimir vodi politiku Grada.

- Podržali smo prošlogodišnji proračun, poštujući volju građana i nadajući se kako će gradonačelnica realizirati obećanja, no u proteklih godinu dana nije realizirano ništa. Štoviše, stanje na području Iloka još je teže i uvjereni smo kako bi nastavkom ovakve politike koju vodi Marina Budimir došlo do potpunog kolapsa - navode iz iločkog HDZ-a te dodaju kako, među ostalim, zbog pogrešnih procjena i postupaka gradonačelnice nije stavljena u funkciju Gospodarska zona, čime je spriječeno otvaranje novih radnih mjesta.

Vlado Rotim, čelnik iločkog HDZ-a, rekao nam je kako sjednica Gradskog vijeća Iloka još uvijek nije zakazana.

- Materijale nismo dobili i ne znamo datum sjednice, no zbog niza pogrešnih poteza i odluka gradonačelnice odlučili smo ne podržati prijedlog proračuna. Ljudi iz Iloka svakodnevno odlaze, problemi se gomilaju i očekujemo kako će nas u odluci podržati i druge stranke koje participiraju u Vijeću - naveo je i naglasio kako će, nakon što proračun ne bude usvojen, uslijediti raspisivanje izbora kako bi se u Iloku promijenila loša politika i formirala nova vlast.
D. Korpoš
HDZ nema dovoljno ruku
Gradsko vijeće Iloka ima 16 članova, među kojima je šest vijećnika HDZ-a, dok pet ima neovisna lista koju je predvodila aktualna gradonačelnica. Stoga će potencijalno neizglasavanje proračuna ovisiti o vijećnicima HSS-a i SDP-a. Do zaključenja teksta nismo dobili komentar Marine Budimir na stav iločkog HDZ-a, no treba naglasiti kako iz te stranke već mjesecima izražavaju nezadovoljstvo radom gradonačelnice, pa se moglo i očekivati kako će upravo na ovaj način nastojati “iznuditi” nove izbore i pokušati osvojiti vlast u gradu Iloku.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike