Kultura
TEATAR NA TREŠNJEVCI U KOPRODUKCIJI S GRADSKIM KAZALIŠTEM POŽEGA

Hajdemo skakati po tim oblacima
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
ZAGREB

Teatar na Trešnjevci u koprodukciji s Gradskim kazalištem Požega premijerno je izveo predstavu Hajdemo skakati po tim oblacima Elvisa Bošnjaka u režiji Jelene Hadži-Manev, s Marijanom Matoković i Mirelom Huskićem.

Predstava propitkuje postoji li muško-žensko prijateljstvo te kako se događa ljubav. Kako djeca mijenjaju brak te što znači proživjeti s nekim život? Postavlja se i pitanje može li ljubav trajati zauvijek. Elvis Bošnjak u ovoj ljubavnoj drami prikazuje osobne male trenutke iz života svakog čovjeka. Pritom pogađa u srž osjećaja, navodeći gledatelja da se prepozna u svakoj od situacija koje se nižu na sceni – nekad kroz smijeh, a nekad kroz suze. Kao što to i ide u svakoj ljubavi…

Jeleni Hadži-Manev ovo je druga samostalna profesionalna režija, a nedavno je za tekst Nora – trenutak pobune osvojila posebno priznanje na Bobijevim danima smijeha te je bila nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta.

Scenografkinja je Marta Crnobrnja, a kostimografiju potpisuje Lucija Prstec Smolčec. Skladatelj je Filip Sertić, a oblikovatelj rasvjete Goran Krmpotić. N.Vek. 
Možda ste propustili...

SUSRET LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE

Sedamnaest predstava i više od 300 sudionika na 27. SLUK-u

KONCERT ORKESTRA “STROSSMAYER”

Povijesni nastup mladih tamburaša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MLADI FOTOGRAFI POKAZALI POTENCIJAL

Portret Vinkovaca iz Camere obscure

2

NOVI VELIKI USPJEH PJEVAČKOG ZBORA SREDNJE ŠKOLE VALPOVO

Mladi valpovački pjevači srebrni na Glazbenim svečanostima u Varaždinu

3

KONCERT U OSJEČKOJ GLAZBENOJ ŠKOLI

Dva dječja zbora iz Osijeka i Đakova