Sport
SLIJEDI STEGOVNI POSTUPAK

Klubovi će dati potporu suspendiranom Borni Manci-Mičeviću
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
Zatekla je vijest rukometaše NEXE-a neposredno prije utakmice protiv PPD-a Zagreb, o suspenziji svoga člana na "privremenom radu" u Spačvi-Vinkovci Borni Manci-Mičeviću, protiv kojeg je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping izrekao privremenu suspenziju jer je nakon doping-kontrole otkrivena prisutnost zabranjene tvari. U prvoj reakciji iz RK NEXE su se ogradili priopćenjem da je testiranje obavljeno nakon utakmice Spačva-Umag. Naime, mladi je igrač ove polusezone proveo na posudbi u vinkovačkom premijerligašu. Međutim, radilo se o utakmici prvoga kola, pa je zapravo Borna stigao u Vinkovce neposredno nakon trenažnog procesa koji je odradio u NEXE-u s čijom je momčadi i prije, a i poslije trenirao. Vodstvo našičkog kluba obavilo je razgovor s mladim igračem, koji ih je uvjerio kako ništa nije svjesno uzimao što bi mu pripomoglo kod ostvarivanja sportskih rezultata.

- Spremni smo surađivati i mi kao klub i pri tome štititi Bornine interese jer vjerujemo kako igrač koji je s nama pod ugovorom nije uzimao ništa zabranjeno s namjerom. Vjerujemo kako ćemo na kraju to i dokazati, rekao je predsjednik NEXE-a Josip Ergović, koji je najavio da će zajedno s vodstvom Spačve ovih dana izdati i službeno priopćenje.

Kako i sam igrač vjeruje u svoju nevinost potvrđuje da je zatražio nalaz B uzorka, koji se provodi u akredtiranom laboratoriju u Austriji. Postupak inače navodno stoji dvije tisuće eura. I on je potvrdio A uzorak stoga Bornu vjerojatno očekuje kazna.

- Bojim se da su njegove mogućnosti vrlo sužene. Obrazloženje o neznanju unošenja bilo kakvog sredstva koje je na listi nedopuštenih nikako ne amnestira pred Stegovnim postupkom koji izriče kaznu, a isto tako vrlo su male, rekao bih gotovo nikakve, mogućnosti pogreške pri analizi uzorka, posebno ako je obavljena analiza B-uzorka - rekao je dr. Vladimir Bošnjak specijalist za sportsku medicinu.

Kakve su onda uopće njegove mogućnosti.

- Prije svega mora biti spreman na suradnju. Treba se angažirati i Klub, pokušati uvjeriti članove Stegovnog postupka kako se radi o mladom sportašu koji nije imao nikakvu zlu namjeru pa da ipak kazna bude što manja - rekao je dr. Bošnjak.

Mladi rukometaš treba vjerovati u takvu blagonaklonost. Jer bude li svoju nevinost morao kasnije rješavati na sudu, to će zahtjevati i dodatne financijske izdatke. A to neće moći podnijeti sam. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike