Sport
OSIJEK II ODLIČAN U DRUGOJ HNL

Druga Osijekova momčad
opravdala postojanje, a
rezultati iznad očekivanja
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Pomirio sam se s tim da ću stalno morati raditi selekciju i rotacije, rekao je Dino Skender, trener druge momčadi Osijeka

U debitantskoj polusezoni na drugoligaškoj sceni momčad Osijeka II napravila je, na rezultatskom planu, mnogo više negoli se uoči starta prvenstva očekivalo. Završili su bijelo-plavi na visokom trećem mjestu sa samo tri boda manje od vodećeg Šibenika.

No od samog plasmana mnogo je važniji način na koji je momčad koju vrlo uspješno vodi i usmjerava Dino Skeneder do toga došla. Igranje u drugoligaškom natjecanju trebalo bi mlađim igračima poniknulim u Školi nogometa NK Osijek biti određeno "grace" razdoblje na putu prema prvoj momčadi. Već nakon godinu i pol postojanja druga momčad je posve opravdala svoje egzistiranje.

Neosvojivi Gradski vrt
Dakle, opravdala je baš sve što se od nje očekivalo, a na rezultatskom planu je čak i premašila prognoze. Međutim, uz rezultat Osijek II je i na planu igre iz utakmice u utakmicu izgledao sve bolje, što je očito primjer konstantnog napretka igrača. Skender doista ima pravo biti zadovoljan.

- Druga liga je za nas bila nepoznat teren, nismo precizno moglo ocijeniti koliko vrijedimo. Na kraju se sve razvilo odlično iako je moglo biti i drukčije. Utakmica protiv Hajduka za mene je bila prijelomnica. U prvom dijelu tog susreta mogli smo teško stradati, preživjeli smo i u nastavku došli do pobjede. Nakon toga kao da smo dobili veliko samopouzdanje i počeli smo igrati kvalitetnije. Početak je za nas bio težak. U prvih pet kola izgubili smo devet bodova, a onda do kraja jeseni samo šest. Mene od tih rezultata više veseli kvaliteta naših igara, dobili smo puno pohvala. Radimo u miru, bez pritiska, i to polako donosi rezultate. Želim ovim putem zahvaliti i svim svojim suradnicima u stručnom stožeru - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.

Temelj dobrih rezultata bio je u domaćim susretima. U Gradskom vrtu Osijek II je osvojio 16 od mogućih 18 bodova, samo se Lučko izvuklo bez poraza.

- To je svakako važan podatak. Bilo je utakmica kod kuće u kojima smo preokretali rezultat, a mislim kako nam je uvjerljivo najbolja predstava bila ona u posljednjem kolu protiv Hrvatskog dragovoljca. Ne samo u Osijeku nego općenito. Igrali smo baš zrelo i kvalitetno. Volio bih samo kada bi gledatelji više pratili naš razvoj i rad.

Karakter na prvom mjestu
U tom uzletu morali su iskočiti i pojedinci. Broj jedan je svakako Josip Špoljarić, koji je u 12 utakmica zabio deset pogodaka, a odmah do njega su Marin Pilj, Danijel Lončar i u završnici sezone Luka Marin.

- Pilj pravi očitu razliku u Drugoj ligi, tu je Lončar, pa Špoljarić i Marin. Priča o čistoj glavi. Špoljarić se nije razočarao kada je na početku sezone shvatio kako za njega neće biti mjesta u kadru prve momčadi. Posvetio se treningu, dobio je mir igranja samo za nas i sve to je vratio na sjajan način. Slično vrijedi i za Marina, koji se dugo mučio s ozljedama, a kada je ozdravio i također očistio glavu, počeo je iskazivati neupitni potencijal. Tu su još i Talys, pa kapetan Žaper i mladi Šutalo koji najbrže napreduje.

Tijekom zime bit će opet potrebno raditi doselekciju jer je izvjesno kako će neke od nabrojenih igrača Zekić povući za stalno u prvu momčad.

- Pomirio sam se s tim da ću stalno morati raditi selekciju i rotacije. Imamo neke igrače na posudbama, neke testiramo, popunit ćemo se ako neki od tih igrača budu postali prvotimci. Želim naglastiti kako imamo vrlo rigorizne standarde kada uzimamo igrače. Važno nam je ukupno ozračje u momčadi, što znači kako nam je karakterna crta kod igrača iznimno važna. Izabrali smo možda drugačiji put razvoja igrača od većine naših prvoligaša, no nećemo od toga odstupiti. Veselim se novim izazovima - zaključio je Skender.

Dalibor Keler
U POGONU DO SREDINE PROSINCA
Iako je jesenski dio sezone završio još 17. studenoga, igrački kadar Osijeka II i dalje je u pogonu. Naime, sezona se nastavlja tek 2. ožujka 2019. godine, pa bi tolika stanka bila pogubna za igrače u razvoju. Dio ih je priključen prvoj momčadi, a s ostalima radi Dino Skender u okviru svojih planova.

- Bit ćemo u pogonu do 14. prosinca. Imamo mi uvijek što raditi. Treniramo, odigravamo prijateljske utakmice, a između ostalog uvijek traje i proces selekcije i popunjavanja redova. Stalno se rotiraju igrači koji su na probi. Možda neki od njih zadovolji naše standarde - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.
STRUČNI STOŽER
l Tajnik: Mario Novak

l Trener: Dino Skender

l Pomoćnici: Karlo Primorac, Zoran Marčetić, Filip Šušnjara (vratari), Dino Krolo (tjelesna priprema), Tomislav Brezović (analitičar)

l Fizioterapeuti: Marko Ovničević, Nikola Ivković

l Ekonom: Goran Vincek
Kako je vrijeme odmicalo, Osijek II je izgledao sve bolje, a na kraju je postao momčad čije utakmice vrijedi pogledati
Najčitanije iz rubrike