Sport
BSK PRVI DIO SEZONE DRUGE HNL OKONČAO NA 12. MJESTU

Debitant plaćao danak neiskustvu, da je sada kraj, bili bi prezadovoljni
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Bjelobrdski BSK smjestio se na 12. mjesto nakon jesenskog dijela drugoligaške nogometne sezone. Protiv toga plasmana novak u konkurenciji ne bio imao ništa ni nakon preostalih 13 proljetnih kola jer bi njime zadržao aktualni natjecateljski status. Najviši dosegnuti u povijesti kluba utemeljenog 1935. godine, čiji je uspon započeo početkom ovoga stoljeća, kada je na čelo kluba došao Jovo Vuković i stvorio uvjete da u to mjesto, 15-ak kilometara istočno od Osijeka, dolaze momčadi prvoligaškog pedigrea od kojih velik broj teži najvišem razredu. Do druge se lige ove sezone popeo "anonimac" iz Bijelog Brda, čiji uspjeh, međutim, nije slučajan. Godinama je, naime, pri vrhu slavonsko-baranjskog i trećeligaškog nogometa, a sada je načinio iskorak jer je drugoligaški saziv znatno jači. Poslije premijernog prvoga dijela rezultat je prihvatljiv, iako ne posve zadovoljavajući, o čemu je govorio šef struke Denis Krstanović:

- Da je kraj sezone, bili bismo prezadovoljni sadašnjim plasmanom jer nam on jamči opstanak u Drugoj hrvatskoj ligi. Znali smo da nas iščekuje zahtjevnije od dobro poznatog trećeligaškog natjecanja, ali me razina spoznate kvalitete prilično iznenadila jer je iznad svih mojih i klupskih očekivanja. Ljetos smo se pojačali šestorkom mahom povratnika u klub koji su iz njega odlazili u jače sredine, a sada zastupaju onu iz koje su skrenuli pozornost na sebe. Kako se tamo nisu uspjeli nametnuti, logičan je bio povratak, ali bez većeg iskustva igranja na, praktički, profesionalnoj razini, što je nedostajalo i ostalom igračkom kadru iz raspoloživog. Upravo je to najviše nedostajalo da (iz)gubimo utakmice u kojima smo bili ravnopravni, premda treba biti iskren i reći da su neki tada protivnici kvalitetom bili moćniji. Unatoč tome držim da smo trebali osvojiti bar tri ili četiri boda više te stoga imati ugodniju zimsku stanku nego što sada imamo. Bilo ju tu i nesreće, ali i dekoncentracije, posebice na domaćem terenu na kojem smo puno bolje djelovali nego u gostima, gdje smo u pet navrata ostavljali kompletan plijen, a uspjeli donijeti bod iz Kustošije u posljednjem jesenskom kolu. Iza sebe imamo dva sastava s bodom odnosno dva više, pa je jasno da nas očekuje stresno proljeće u kojem, uz to, imamo nepovoljniji raspored utakmica. Ohrabrujuće je da oni ispred nisu puno odmaknuli, što najbolje govori o izjednačenosti momčadi u čijim sučeljavanjima nijanse presuđuju - analizirao je trener debitant prvi dio BSK-ove drugoligaške sezone, za čiji je nastavak početak zimskih priprema predvidio 14. siječnja.

Osim Čikvara, kojem je istekla šestomjesečna posudba iz Osijeka, kao i ugovor s tim prvoligašem te mu je posljedično nastavak karijere neizvjestan, ostali igrači trebali bi se pojaviti na siječanjskog prozivci. Primjerene tjelesne spreme jer nakon što se pogon sredinom ovoga mjeseca raspusti, svi će dobiti radni program, čije bi ispunjenje bila dobra polazna osnovica. Trener Krstanović te njegovi pomoćnici Damir Horvat i Slavko Bugarski očekuju tada i više novih lica s predznakom pojačanja koja su nužnost kako bi se i sljedeće sezone u Bijelom Brdu gledao drugoligaški nogomet.

- Izvjesno je da se za nastavak borbi ne možemo isključivo osloniti na one koji su iznijeli teret prvih 13 kola. U tome smislu bit ćemo jači za Ćorića, koji će se, nakon duže pauze zbog ozljede, pridružiti momčadi te za, također napadača, Popovića, kojeg očekujemo u prihvatljivoj natjecateljskoj formi. U međuvremenu ćemo pokušati dovesti pojačanja iz susjednog Gradskog vrta s čijim čelnicima predstoje razgovori, a i imamo na umu nekoliko mladića iz regije koji bi trebali popuniti uočene praznine te podignuti konkurenciju. Budući da više nema zimskog prijelaznog roka, tada nećemo moći ništa realizirati bez dogovora klubova uz, dakako, uvjet da ti igrači uopće žele odjenuti žuto-plavi dres BSK-a. Za nas iz struke i logistike stoga neće biti odmora jer je želja, a velikim dijelom i potreba, imati u Slavoniji i Baranji, uz osječke bijelo-plave, još jedan klub drugoligaškog državnog statusa, tako da ćemo ga htjeti zadržati. Budući da za to postoje pretpostavke, a i naplaćali smo se "brucoške" školarine, tada sam optimist, iako znamo da nam predstoji teška misija ostanka u konkurenciji - umjerenim optimizmom zaključio je Krstanović.

Dražen Lekšan
Strijelci
Nogometaši BSK-a jesenas su postigli 13 pogodaka, a listu klupskih strijelaca predvodi Horvat (4)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike