Sport
HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR

U dvorani Gradski vrt 22. prosinca deveto izdanje Turnira osam kafića
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
U prostoru rekreacijsko-edukativno-senzoričkog parka u Antunovcu jučer je najavljen tradicionalni humanitarni malonogometni Turnir osam kafića, koji i ove godine organizira humanitarna udruga "Od mene za tebe". Deveto izdanje turnira održat će se 22. prosinca u sportskoj dvorani Gradski vrt, kada će od 16 sati na parketu ponovo biti brojna poznata (malo)nogometna imena. Turnir su najavili čelnici uduge Zoran Lacković i Mario Barišić, koji su istaknuli zadovoljstvo prethodnim turnirima i realiziranim projektima.


- Ovaj humanitarni malonogometni spektakl postao je najveći sportski humanitarni događaj ne samo u Osijeku nego i u ovom dijelu Hrvatske. U proteklih osam turnira prikupili smo više od dva milijuna kuna i napravili pet izuzetno vrijednih projekata za djecu s posebnim potrebama, što govori dovoljno. I ove će se godine odazvati brojna velika imena velikog i malog nogometa. Sve će početi u 16 sati, a, kao svake godine, imat ćemo i revijalnu utakmicu - iznosio je detalje predsjednik udruge Lacković.


Branitelj naslova je Caffeteria Svačić, a osim nje još će nastupiti Club Patika, Caffeteria Novi grad (Osječi taxi), CB Kafić uzdravlje, CB 5 Gravia, Caffeteria Time (Transporti Beta), CB Loco Brijest i CB Tango. U revijalnoj utakmici igrat će ŽNK Osijek i ekipa ŽNV (Život na vagi).


Novac od ulaznica i uplata na žiroračun namijenjeni su udruzi te dogradnji i održavanju RES parka, što je objasnio Lacković.


- Prihod od ovog i sljedećih turnira bit će namijenjen humanitarnoj udruzi "Od mene za tebe" i za ovaj RES park, koji je postao svojevrsno živo tijelo. Tu se nalazi više od 500 vrsti biljaka, koje zahtijevaju održavanje, pa sredstva do daljnjeg nećemo donirati dalje, nego trošiti za dogradnju i održavanje parka. A RES park je praktički gotov, otvorenje je planirano za proljeće 2019., kada će sve procvasti u punom bogatstvu boja i mirisa. Moram još jednom istaknuti kako je rekreacijsko-edukativno-senzorički park namijenjen ne samo djeci s posebnim potrebama nego i njihovim obiteljima, ali i ostaloj djeci u svrhu socijalizacije djece s teškoćama u razvoju. Stvorili smo 5000 kvadratnih metara mirnog i neagresivnog prostora u kojem se djeca mogu igrati, rekreirati, družiti pa i proslaviti rođendane, a nadam se da će i školska djeca dolaziti održavati nastavu u prirodi. Velika je stvar što su s nama u ovom projektu Poljoprivredni faktultet i Savjetodavna služba, koji će držati i edukativne radionice - objasnio je Lacković, koji je s Barišićem istaknuo i kako već imaju mnogo upita za treninge i radionice zdrave prehrane, a i želju da u budućnosti na susjednoj parceli zaživi i konjički klub.
Ulaznica za turnir stoji samo 20 kuna, djeca do sedam godina imaju besplatan ulaz, što je doista simboličan iznos za doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. Kao prijašnjih godina, i ove je godine za sve zainteresirane koji žele pomoći otvoren i žiroračun (IBAN: HR5323600001502425820) u Zagrebačkoj banci. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike