Novosti
IMA PLAN KAKO UNOVČITI ŠUME I VODE

Todorić najavio politički angažman i obećao bolju budućnost našoj djeci?!
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, koji je nedavno pušten iz istražnog pritvora uz visoku jamčevinu, u srijedu je najavio da će se politički aktivirati te uputio oštre kritike na račun premijera Andreja Plenkovića i Vlade, ističući i da je Povjerenstvo za sukob interesa potvrdilo da su bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić krivi za organiziranje otimanja Agrokora. "RH je socijalno, društveno i gospodarski potpuno uništena, devastirana, imamo kaos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samome smo dnu", navodi Todorić na svom blogu. Ističe i da Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja se brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države. Za svoj kazneni progon ponavlja teze kako je riječ o otimačini Agrokora, "monstruoznom kriminalnom projektu neviđenom u povijesti ovoga dijela EU-a", te navodi kako je to najbolji primjer koruptivne, antinacionalne vlasti, koja je planski otela budućnost građanima RH i državu bacila na koljena. Todorić ne navodi detalje kako se misli politički aktivirati.

Poručuje da se u Hrvatskoj mora okupiti sve ljudske potencijale, svakog pojedinca kako bi na najbolji način iskoristili nacionalna bogatstva - šume, vode, zemljišne površine i more, "kako bismo na najfunkcionalniji način realizirali nacionalne interese".

Siguran je, kaže, da će se "ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast jednostavno izbrisati - kako bi svojoj domovini Hrvatskoj i našoj djeci osigurali bolju budućnost".H
Šteta veća od milijardu kuna
Inače, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo u studenom 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Istraga je nedavno produljena za najdulje šest mjeseci i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019. Uz Todorića i sinove, istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, a Discordia i Hrstić zaposlenici su revizorske kuće Baker Tilly, koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.