Novosti
MINISTAR UPRAVE LOVRO KUŠČEVIĆ:

Gong interpretira izjave onako kako želi
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da udruga Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne onako kako zaista stvari stoje, komentirajući njihove navode da je Tomislav Karamarko morao dati ostavku upravo zbog odluke Povjerenstva za sukob interesa, dok premijer Andrej Plenković "opasno relativizira" njegovu odluku.

Iz Gonga su prozvali Plenkovića da "opasno relativizira" odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju ministra financija Zdravka Marića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, podsjećajući da je i njegov prethodnik na čelu HDZ-a Tomislav Karamarko morao odstupiti zbog odluke Povjerenstva da je bio u sukobu interesa.

"Mislim da Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne onako kako zaista stvari stoje. Onoga trenutka kada je Uskok rekao da nema elemenata kaznenog djela, tada je Gong doveo u pitanje takvu odluku. Sada kada je Povjerenstvo donijelo drugačiju odluku, onda je ona dobra", rekao je Kuščević novinarima ispred Banskih dvora.

Ministar uprave ustvrdio je kako je rješavanje slučaja Agrokora napravljeno transparentno, spašeni su deseci tisuća radnih mijesta i nema nikakve političke odgovornosti ni ministra financija Zdravka Marića ni bilo koga drugoga u tom procesu.

Upitan misli li da je Gong ispolitiziran, Kuščević je odvratio kako "svi znamo političku opredjeljenost Gonga", a što se tiče razlika između odluke Povjerenstva o Karamarku i Mariću ustvrdio je kako je Povjerenstvo jasno reklo da Marić nije u sukobu interesa.

"Karamarko je odstupio, jer nije skupio većinu u Hrvatskom saboru, a ova Vlada ima stabilnu većinu i nastavit će do kraja mandata provoditi reformske mjere i dobre projekte", poručio je Kuščević.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana