Regija
SASTANAK S ČELNICIMA UKRAJINSKE ZAJEDNICE RH

Dovršetak Ukrajinskog doma u Vukovaru
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
VUKOVAR - Vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava, i njegova zamjenica, Ivana Mujkić, održali su sastanak s predstavnicima Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske, a na kojemu je bilo riječi o djelovanju zajednice u Vukovaru. Kako je rečeno, suradnja Ukrajinske zajednice RH s Gradom Vukovarom oduvijek je bila prijateljska i odvija se u svim segmentima.

S gradonačelnikom Penavom susreli su se Slavko Burda, potpredsjednik Europskog kongresa Ukrajinaca, Mihajlo Semenjuk, predsjednik Ukrajinske zajednice RH, Marija Semenjuk Simeunović, članica Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, i Tetyana Kochnyeva, predstavnica ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, a tema sastanka bila je i dovršetak radova na Ukrajinskom domu u Vukovaru, kao i položaj i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta Ukrajinske zajednice u Vukovaru. Gradonačelnik Penava istaknuo je pritom, kako je prepoznata važnost nacionalnih manjina u Vukovaru, ali i u RH, koje svojim djelovanjem pridonose boljitku ne samo nacionalnih manjina nego i cjelokupnog društva.

- U planu nam je staviti na raspolaganje naše resurse i ukrajinskoj nacionalnoj manjini kako bi u što skorijem vremenu otvorila vrata Ukrajinskog doma u Vukovaru i time članovima zajednice pružila snažan motiv za aktivan rad - rekao je Penava.S.B.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike