Regija
11. EKIPNO NATJECANJE OSNOVACA IZ MATEMATIKE

Od 45 ekipa sa 180 učenika najbolji su matematičari iz OŠ Luka Sesvete
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
SLATINA - U organizaciji slatinske Udruge matematičara SUMA, u velikoj dvorani restorana Giovanni, jedanaesti put organizirano je otvoreno ekipno natjecanje učenika osnovnih škola iz matematike. Na ovom natjecanju, prema propozicijama, svaku školsku ekipu čine četiri učenika.


Na tom velikom natjecanju sudjelovalo je ukupno 45 ekipa sa 180 učenika iz sedam osnovnih škola. Svoje znanje matematike htjeli su pokazati učenici slatinskih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, Osnovne škole Vladimira Nazora iz Virovitice, Osnovne škole Suhopolje iz Suhopolja, Osnovne škole Luka iz Sesveta i Osnovne škole Špansko-Oranice iz Zagreba. Natjecanje se provodilo u tri kategorije. U prvoj kategoriji bili su učenici četvrtih razreda (13 ekipa), u drugoj kategoriji učenici petih i šestih razreda (19 ekipa), a u trećoj kategoriji učenici sedmih i osmih razreda (13 ekipa).


Natjecanje su otvorili gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje iz matematike Jelena Noskov.


– Ja sam prvi put na otvorenju ovog natjecanja i jako sam sretna i ponosna što vas vidim u ovako velikom broju, što ste ovdje, jer mi trebamo djecu koja su spremna i motivirana raditi matematiku. Premda je matematika svima bauk, vjerujem da ćete vi osvjetlati obraz vaših učitelja koji s vama rade. Dragi učitelji, vama zahvaljujem što ste motivirali svoje učenike za matematiku - rekla je savjetnica Jelena Noskov. Gradonačelnik Ostrošić poželio je svima mnogo uspjeha, koncentracije, radosti i, prije svega, dobar osjećaj kad se vrate kući i kad budu prepričavali svojim roditeljima kako je bilo na natjecanju.


Prema riječima predsjednice Udruge SUMA i glavne organizatorice natjecanja Ljiljane Peretin, Udruga SUMA na taj način želi motivirati učenike da se što više i što uspješnije bave matematikom, jer ona im je bitna za kvalitetu njihova daljnjeg obrazovanja.


U kategoriji četvrtih razreda najuspješniji su bili Mihael Skenderović, Dino Okanović, Fran Zovko i David Ian Lučić iz OŠ Luka Sesvete. U toj kategoriji drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Eugena Kumičića Slatina, a treće ekipa OŠ Špansko Oranice. U kategoriji petih i šestih razreda najuspješniji bili su učenici Jakov Pavlović, Viktorija Pribanić, Marko Luetić i Lucija Vidović iz OŠ Špansko-Oranice, na drugo mjesto plasirala se ekipa OŠ Josipa Kozarca Slatina, a na treće OŠ Suhopolje iz Suhopolja. U kategoriji sedmih i osmih razreda, najviše bodova postigli su učenici Ana Marciuš, Karla Ancić, Ante Čulo i Lovro Vedriš iz OŠ Luka Sesvete, drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ Špansko-Oranice, a treće mjesto još jednoj ekipi OŠ Luka Sesvete.
Natjecanje je i ove godine organizirano uz potporu Grada Slatine i tvrtke Arhis.P.Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike