Osijek
NIJE SE ŽELJELA ODSELITI U INOZEMSTVO

Anamarija uzela poticaje i otvorila bistro zdrave hrane Green Land
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Iako je, poput brojnih mladih Osječana, mogla spakirati svoje kofere i otići u inozemstvo, 25-godišnja Anamarija Oršolić odlučila je upravo u svom gradu okušati poduzetničku sreću. U Ulici Hrvatske Republike otvorila je bistro zdrave hrane Green Land, a da bi u tome uspjela, morala je čak i prekinuti fakultet. Danas je ponosna vlasnica bistroa u kojem su već brojni sugrađani kušali razne zdrave delicije.

- Prijavila sam se za samozapošljavanje i zbog toga sam se morala ispisati s fakulteta jer sam morala biti aktivna na Zavodu za zapošljavanje prije poticaja, no svakako ga jednom planiram završiti. Inače, kad sam vidjela da u Osijeku nedostaje mjesta gdje se mogu kušati razne varijacije salata i shakeova, odlučila sam otvoriti Green Land i ponuditi razna zdrava jela i napitke – rekla je Anamarija, inače aktivna u Udruzi za međunarodnu razmjenu studenata IAESTE u Osijeku.

Ipak, rad sa strancima, kaže, nije ju potaknuo da ode iz Osijeka, štoviše, kaže kako planira zauvijek ostati u svom gradu. Upoznala je brojne studente na razmjeni i slušala o visokim standardima u stranim zemljama, no Anamarija kaže da itekako vrijedi pokušati započeti posao u Osijeku, i to ne samo na svoje nego i zadovoljstvo brojnih drugih građana kojima sada nudi razne cijeđene sokove, shakeove, brojne salate i zdrave doručke poput jogurta, odnosno mlijeka uz zobene ili rižine pahuljice, jogurt i bezgluteinski cornflakes ili miješani muesli i brojne druge zdrave namirnice. A dok ona nudi zdrave i "zelene" obroke, njezin otac Anto Oršolić poznat je Osječanima po bureku koji u Pejačevićevoj prodaje za samo pet kuna. M. Mihelić
NAJVAŽNIJE ZDRAVLJE
U Green Landu u planu su brojni događaji, a jedan od takvih je i posjet Marija Barišića – Bare Osječanina, koji je skinuo zavidan broj kilograma uz vježbe i zdravu prehranu.

Barišić, koji odnedavno jede isključivo izbalansiranu prehranu, kaže kako je Osijeku svakako potreban ovakav jedan bistro. Uz vježbu, kaže, konzumacija zdravih obroka, i to više puta dnevno, ne samo da osobu rješava nepotrebnih kilograma nego i vraća zdravstveno stanje u normalu.

- Jedva čekam i da svoju obitelj dovedem u Green Land, a gledajući mene što sve jedem, umalo da sam ih potpuno preobratio na zdravu prehranu. Nadam se da će Anamarija uspjeti učiniti isto sa svojim klijentima, jer vrijedi – poručio je Barišić, priznajući ipak da katkad, kao pravi Slavonac, kuša i pokoji čvarak te komadić kobasice. Rijetko, ali u slast!
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike