Mozaik
NIŽE USPJEHE NA FESTIVALIMA

Julija Tomljanović je virovitička pjevačka zvijezda
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Na Međunarodnom festivalu “Čarobna frula” u “Lisinskom” Julija je osvojila odličnu drugu nagradu u polufinalu

Julija Tomljanović postala je prava mala virovitička pjevačka zvijezda. Svojim glasom oduševi gdje god zapjeva i, jednostavno, osvoji svaku publiku.


Julija je djevojčica od deset godina, ide u 4. razred Osnovne škole ‘‘Vladimir Nazor" u Virovitici te 3. razred Glazbene škole ‘‘Jan Vlašimsky". Svira klavir i jako voli pjevati. U Glazbenu igraonicu Glazbene škole ‘‘Jan Vlašimsky‘‘ krenula je s četiri godine i od tada pjeva. Pjevala je sa zborom Glazbene igraonice i Malim zborom Glazbene škole, a od ove godine pjeva u zboru Glazbene škole. S Glazbenom igraonicom i Malim zborom nastupala je na raznim festivalima i osvajala lijepe nagrade. Nastupali su na Kukuričeku, Dječjem festivalu "Mali Split" i belišćanskom dječjem festivalu "Vedrofon". Ove godine bila je i jedna od solistica na "Malom Splitu", gdje su osvojili prvu nagradu festivalskog žirija Mali Split i Zlatnu ribicu. Mala virovitička pjevačica dolazi iz glazbene obitelji.


Majka Maja i suprug, svatko na svoj način, bave se glazbom i pjevanjem, a i sin pohađa glazbenu školu. Majka je pjevala u Hrvatskom pjevačkom društvu ‘‘Rodoljub‘‘ Virovitica, ali, kako kaže, nikada nije imala hrabrosti pjevati solo, pa se zapravo divi svojoj kćeri. Julija je ove godine prvi put samostalno nastupila i u jednom televizijskom dječjem glazbenom showu, gdje je od 2200 djece ušla u polufinale. Prošloga vikenda je nastupila i na Međunarodnom dječjem festivalu ‘‘Čarobna frula‘‘, gdje je osvojila drugu nagradu u polufinalu u svojoj kategoriji.


- Festival organizira udruga Međunarodni dječji festival "Čarobna frula" i Hrvatsko društvo skladatelja, a održava se dva dana u maloj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Riječ je o solističkom festivalu dječje pjesme na kojem se izvode originalne autorske dječje pjesme. Ove godine odabrano je 60 pjesama i ukupno 70 djece solista iz 12 zemalja: Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Malte, Makedonije, Kosova, Liberije, Turske i Hrvatske. Konkurencija je bila jaka i bilo je djece iz cijele regije. Lijepo se zabavila i ponovno susrela drage prijatelje koje je upoznala u TV showu. Pjevala je prekrasnu pjesmu "Ključić sreće", čiji je tekst napisala Ljiljana Tonček, a glazbu i aranžman Dean Premrl. S obzirom na to da je ona tek na početku svojih samostalnih nastupa, sretna je i zadovoljna. Kao i većina djece, pa i odraslih, ima tremu prije nastupa, ali kada se upale svjetla i kada je mikrofon u njezinim rukama, prestaje trema i počinje zabava. Ja sam kao majka ponosna jer mislim da za takve nastupe treba puno hrabrosti, truda i ljubavi. Ona je još mala djevojčica, a to sve skupa odrađuje kao profesionalac. Nisam bila za to da ide u TV show jer sam se bojala da joj se ne bi zamjerilo. Bio je to velik zalogaj za prvi samostalni nastup, i to još na TV-u, ali... Sve je prošlo iznad očekivanja, dobila je puno komplimenata i bila je presretna bez obzira na to što nije ušla u finale. Ovo je tek početak, a dokle će ići, ovisi samo o Juliji - kaže Julijina majka Maja.


Julija je jako skromna, jednostavno, uživa na pozornici i presretna je kada pjeva:
- Kada pjevam, osjećam se lijepo i opušteno. Ovisno o pjesmi, budem tužna ili vesela, probude se emocije. Voljela bih se baviti pjevanjem i glazbom općenito. Jako me vesele nastupi i jedva čekam sljedeći - kratko i jasno kaže mala Julija, koja je već i danas hrvatska mala zvijezda, jer su je svi jako dobro upoznali i uvidjeli njezine goleme glazbene mogućnosti. Budućnost je pred njom, a sada je najvažnije da i dalje s osmijehom uživa u ljepoti glazbe.
Vladimir Grgurić
JULIJA ĆE NASTUPATI I NA ADVENTU U ZAGREBU
Julijina majka najavljuje nove nastupe svoje zvjezdice, kojih ima jako puno u bliskoj budućnosti, i to u više gradova. “Ovaj mjesec ima podosta nastupa. Nastupat će u svome gradu kada se bude palila treća adventska svijeća, a prigodom Svetog Nikole i uoči Božića na Adventu u Zagrebu. Za budućnost su u planu još neki festivali, ali idemo korak po korak. Juliju su mentorirale Ana Filipović i Dijana Sulimanac, tete koje vode Glazbenu igraonicu i Mali zbor. Htjela bih ovom prigodom zahvaliti teti Ljilji na prekrasnim tekstovima, Deanu na prekrasnim notama te dragim tetama Ani i Dijani na trudu”, kaže Maja.
OBOŽAVA VATRU
Kao prava Virovitičanka, mala Julija obožava ‘’svoje dečke’’, popularnu grupu Vatra. “Vatra mi je najdraži bend. Mama pjevača Ivana Dečaka živi u mojoj ulici i uvijek kad se sretnemo, Ivan i ja malo popričamo i budem baš sretna”, s osmijehom kaže Julija.
Na ‘’Čarobnoj fruli’’ Julija je izvela pjesmu ‘’Ključić sreće’’, na tekst Ljiljane Tonček i glazbu Deana Premrla
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike