Dome slatki dome
SKLADNO UMATANJE PORUKA OSOBI KOJU DARIVATE

Poklon umotan sa srcem
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Odabrati dar za dragu osobu nije nimalo jednostavno ako želite u toj osobi izazvati željeni efekt. Vješto i originalno umotan dar bit će poruka više od samoga dara. Za to vam ne treba previše vremena ni novca, treba vam dobra volja i zrnce mašte. Prvi korak može biti potraga za adekvatnim pomagalima i materijalima pri zamatanju. Ako ste strastveni ljubitelj prirode, ona vam uvijek može biti neiscrpan izvor ideja. Dovoljan je jedan pogled na injem okovanu granu da shvatite sve savršenstvo koje dolazi iz prirode. Zanimljiva suha grančica, češer ili kamenčić bit će vrlo pogodni za dekoriranje.

U ovo blagdansko doba grančice zimzelenog bilja, pogotovo četinjača, uvijek su zanimljivo pomagalo pri kreativnom umatanju. I ove godine su za zamatanje darova in crvena, zelena i bijela boja koje su u biti vrlo zahvalne za postizanje estetskog maksimuma. I na crvenoj kao i na zelenoj podlozi bijeli detalj bit će vrlo uočljiv, ali i obrnuto. Danas na tržištu postoje brojni sprejevi u boji koji će nam omogućiti da materijalima pronađenim u prirodi damo drukčijii, nesvakidašnji izgled. Uz razne šarene papire, ostatke tkanine i silikonski pištolj vašoj mašti neće biti granica. Cvijeće koje ste skupljali za proljetnih i ljetnih izleta u prirodu, a potom osušili, zbirka raznovrsnih školjkica s morske obale te jesenski plodovi (šipurak, baraboška, kesten), sve to može biti originalan ures na vašem daru.

Neoguljeni lješnjaci, bademi i orasi uljepšani dekorativnim sprejevima i prilijepljeni na umotan dar mogu biti vrlo zanimljivi dodatci. Ako osim vizualnog užitka želite ostaviti dojam i na osjetilo njuha, nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja na grančice ili ljusku ploda.

I obična alufolija namijenjena upotrebi u kućanstvu može biti idealna za efekt blještavila na umotanom daru, a rafija će svakom omotu, iako može djelovati pomalo grubo, dati notu prirodnosti.

Uz grančicu čempresa i njegove loptičaste plodove djelovat će vrlo rafinirano kao i uz osušene klasove žita. Ako u vrtu imate biljku božikovine, odrežite nekoliko grančica. Bit će iznimno dekorativne. Zanimljiva suha grančica, češer ili kamenčić bit će vrlo pogodni za dekoriranje. J.Kn.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike