Dome slatki dome
MALE IDEJE ZA NAJLJEPŠE DANE

Darove ukrašavamo ljubavlju!
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Kupovanje darova za mališane nije nimalo lagan zadatak. Pripremili smo nekoliko ideja. Ako kupujete unučićima ili nekim drugim mališanima, ako ste u mogućnosti, uvijek pitajte roditelje što oni misle o daru koji namjeravate kupiti. Možda postoji neka prepreka ili dijete ima već nešto slično. Roditelji često imaju neke favorite od tipova igara, odjeće i obuće, i ako se dobije nešto što im nije simpatično, oni to jednostavno stave na stranu i ne koriste ih.

Zato, da ne biste “bacili” novac na nešto što neće koristiti, pitajte. Jednostavno pogledajte što dijete najviše voli i razgovarajte s njima. Djeca su iskrena, sigurno će vam reći ono što najviše žele.Djeca će se zasigurno više radovati dobiju li nekoliko pomno odabranih manjih i jeftinijih igračaka nego samo jednu veću i skuplju. U tom slučaju najbolje se odlučiti za tri manje igračke. Jednu za maženje i čuvanje, lutku ili medvjedića, drugu za građenje i stvaranje, kocke za slaganje ili plastelin i treću za pokazivanje i dokazivanje, šareni ručni sat ili tricikl. Obogatite li poklon-paket ili vrećicu s još nekoliko sitnica, poput šarenih slatkiša i balona, iznenađenju i veselju neće biti kraja. Izbjegavajte opasne igračke kojima dijete može nauditi sebi i drugima, kao i sve one koje simuliraju bilo kakvo nasilje.

I mala pouka za kraj - kupite hranu za pse ili mačke i zajedno ju odnesite u azil za napuštene životinje. Naučite dijete da daruje i dva, tri tjedna prije Božića neka odvoji igračke koje će darivati djeci koja ih nemaju. Naučite dijete da ne bude sebično. Ako darujete romantične osobe, imajte na umu da su oni cijele godine u svom filmu i pomalo u božićnom raspoloženju. Poklonite im komplet romantičnih videofilmova, pretplatu za kazališnu ili koncertnu sezonu, izlet u Veneciju ili Beč, torbicu ili šal posut svjetlucavim kamenčićima, baršunast jastuk ili pokrivač, nostalgičan pribor za brijanje, starinsku pidžamu, papuče ili posteljinu od flanela, šalice za čaj sa starinskim štihom.

Prikladan dar za suprugu su naušnice, ručni sat, narukvica, prsten, torbica, rukavice, parfemi, marame i šalovi, fina bižuterija, kozmetika...

Djevojka će se također razveseliti tim lijepim poklonima, ali oni mogu biti znatno skromniji, a mladi i zaljubljeni svakako će se razveseliti željenom CD-u, knjizi ili nekoj sitnici koju ste pripremili s puno ljubavi.

Muškarci će se razveseliti lijepoj kravati, pojasu, losionu poslije brijanja, košulji ili nekom daru za svoj hobi - od dijela pribora za pecanje ili ako je tip - sam svoj majstor neki alat.

Majke i očeve, bake i djedove najviše će razveseliti dar njihovih mališana ili već velike djece. Za svakoga u kući mora se naći poneki dar, od srca. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike