Osijek
TEČAJ ZA VODITELJA EU PROJEKATA

Polaznice će brzo do posla jer kadra treba
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
Katarina Rukavina diplomirala je pravo početkom 2016., odradila je stručno osposobljavanje, ali do danas se nije uspjela zaposliti. No šanse za pronalazak posla znatno su joj se povećale zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji i Zavodu za zapošljavanje, koji su za deset dugotrajno nezaposlenih osoba visoke stručne spreme u ustanovi za obrazovanje odraslih Edunova organizirali osposobljavanje za voditelja EU projekata, vrijedno 90.000 kuna.

Potvrde o završenom osposobljavanju, koja se priznaju u cijelom EU-u, polaznicama su u utorak uručili zamjenik župana Goran Ivanović, pročelnica UO za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović i ravnatelj Edunove Predrag Kuzma. Riječ je o jednom u nizu projekata koje Županija provodi s ciljem poticanja zapošljavanja, a prvi su put ciljana skupina osobe sa završenim fakultetom.

- Analizirajući tržište, uočili smo da postoji nedostatak ovakvoga kadra i nadamo se da će ove nezaposlene osobe sada lakše pronaći posao i da ćemo povećati apsorbiranje sredstava iz EU projekata - kaže Katavić. Kako bi novim projekt-menadžericama različitih zvanja pomogla u pronalasku posla, Županija će o tome izvijestiti naše gradove i općine. Upravo je zbog nedostatka kadra Hrvatska povukla malo sredstava iz EU-a - upozorio je Ivanović, izrazivši nadu da će ta ideja motivirati i druge.

- Zajednički bismo trebali osigurati za sve koji su završili neko zvanje za koje na tržištu rada nema potrebe da se prekvalificiraju i usvoje nova danas atraktivna znanja – kazao je Ivanović.

Županija je od 2004. do danas financirala edukaciju nekoliko stotina nezaposlenih. Više od 60 % uspjelo ih se zaposliti.
J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike