Regija
GRADSKO VIJEĆE VINKOVACA

Usvojen proračun
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
VINKOVCI

U velikoj gradskoj vijećnici održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca, a na dnevnom redu među 20 točaka bio je i prijedlog Odluke o izvršavanju proračuna za 2019. godinu te prijedlog Odluke o proračunu za 2019. godinu i projekcija proračuna Grada Vinkovaca za razdoblje 2020. - 2021. godine.

Za 11. sjednicu Gradskog vijeća Klub vijećnika Mosta podnio je sedam amandmana, od čega je jedan prihvaćen, a ostalih je šest odbijeno.

- Podnijeli smo amandmane na puno stvari, prvi je za sufinanciranje cijene dječjih vrtića, objasnili smo model kako bi Grad mogao sufinancirati veću cijenu nego do sada, a ostali se amandmani odnose na komunalnu infrastrukturu. Među sedam amandmana našao se amandman za podizanje spomenika braniteljima Grada Vinkovaca - rekao je Darko Posarić, predsjednik Kluba vijećnika Mosta.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić osvrnuo se na amandmane te rekao kako su neki u postupku, posebno se to odnosi na komunalnu infrastrukturu, a drugi nisu u nadležnosti Grada Vinkovaca.

Proračun za 2019. godinu iznosi 264.945.841,8 kuna. Proračun je usvojen s 13 glasova za i osam protiv.

- Proračun koji smo donijeli za 2019. godinu pun je projekata, puno toga ide u korist naših najmlađih, ali i umirovljenka, ali isto tako puno toga u proračunu na ruku ide gospodarstvu. Moramo spomenuti obnovu parka, početak gradnje Gradske knjižnice, nadvožnjaka, još puno toga, tako da se može očekivati još puno gradilišta u Vinkovcima. Kad vidimo da i kroz ovu godinu, koja je na izmaku, imamo otvoreno oko 20 gradilišta kao što je Poduzetnički inkubator, obilaznica, vrtići, mjesni odbori, tako očekujemo i sljedeću godinu koja će biti vrlo intenzivna i pridonijeti razvoju gospodarstva - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Na sjednici Gradskog vijeća našla se i Odluka o komunalnoj naknadi, pri čemu je istaknuo kako neće biti promjena cijena kao u drugim gradovima, tako da za četiri postojeće zone ostaje ista cijena. M.Kokaj
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike