Regija
BREND ORAHOVAČKE SREDNJE ŠKOLE

Komercijalisti proizvode, dorađuju i oglašavaju prodaju kuglica za kupke
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
ORAHOVICA

Jedna od zapaženijih aktivnosti učenika orahovačke Srednje škole ‘‘Stjepan Ivšić" svakako je rad Učeničke zadruge ‘‘Vučica‘‘, a đaci su svoju kreativnost iskazali na mnogim područjima. Prošle je školske godine tada učenica 3. razreda, Lora Pezić, osmislila kupka-kuglice, a njezina je ideja dorađivana i uspješno plasirana.

- Ideja mi je zapravo sinula prije tri godine kada sam na jednoj društvenoj mreži pronašla sličnu izradu kupki. Istražujući, došla smo do hrvatske tvrtke Lush koja se time bavi i većinom proizvodi za vegetarijance, i tu sam se malo educirala. Prvo sam probala kod kuće i kada mi je uspjelo, ideju sam donijela u školu; moje su prijateljice to prihvatile, kao i profesori, i tako smo krenuli - kaže Lora.

- U izradi koristimo sodu bikarbonu, limunsku kiselinu, gorku sol i našu prirodnu vodu s izvora Tisovac. Prvo treba zamijesiti suhe sastojke, dakle sodu, limunsku kiselinu i gorku sol, kojima dodamo boju i eterična ulja. Sve zajedno promiješamo, dodamo malo vode i stavljamo u kalupe. U kalupima se smjesa stvrdne i iz njega ispadne kuglica koja se stavlja u vodu za kupanje, gdje se rastapa - pojašnjava Lora, čiju su ideju nastavile razvijati godinu dana mlađe komercijalistice.

- Čim smo se upoznali s ovom izradom, nas nekoliko iz razreda krenuli smo izrađivati kuglice, tražili način kako ih unaprijediti, kako ih prodati. Došli smo do ideje da u smjesu dodamo male igračke kako bi mame privukle djecu kupanju jer kada stave kuglicu, iz nje u vodi iskoči igračka. Krenuli smo i s dodatnim oglašavanjem, koristimo društvene mreže, surađujemo s influencerima, s medijima, jer želimo da u prvom redu Hrvatska upozna naše kuglice, a onda, tko zna, možda i dalje – kaže Margareta Tomšić, učenica 3. razreda.
Kupka-kuglice orahovačke srednje škole višestruko su nagrađivane, reakcija potrošača svih dobi je odlična, pa nije čudno što je ovaj proizvod postao zaštitni znak škole. V. Grgurić
Osnovali vježbeničku tvrtku kupkor
“Vježbenička tvrtka simulacija je poslovanja kroz koju prolaze učenici trećeg razreda komercijalnog usmjerenja. Prošle godine, na inicijativu učenice Lore Pezić, osnovana je tvrtka KupkOr, čija je osnovna djelatnost proizvodnja kuglica za kupanje. Kako bi povezali učenike 3. i 4. razreda komercijale, ove smo godine nastavili s istom djelatnošću, a cilj je da stariji učenici, koji su prošli kroz proces simulacije poslovanja, mentoriraju mlađe kolege. Ovaj se proizvod iz godine u godinu dorađuje, te svaka generacija stvara dodanu vrijednost proizvodu. Priča je doista zanimljiva i poučna i drugačija, što je uvijek izazov za učenike, ali i za nastavnike”, rekla je voditeljica vježbeničke tvrtke, prof. Suzana Đebro Maričić.
Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike