Ekonomija
ROBOTIKA, MODELARSTVO, INFORMATIKA, DRONOVI...

Na osječkom sajamskom prostoru 1. Tehnicoolum - sajam tehničke kulture
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama osječkog sajamskog prostora Pampas direktor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka Antun Šikić i predsjednik Udruženja obrtnika Osijek Dragutin Grabrović najavili su 1. Tehnicoolum - sajam tehničke kulture, koji će se u petak i subotu (7. i 8. prosinca) održati na Pampasu.
Tehnicoolum je kruna ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma, ZTK Grada Osijeka i ZTK Osječko-baranjske županije, kojima se pridružilo i Udruženje obrtnika Osijeka, a nastao je u cilju popularizacije tehničke kulture; od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.
- Kroz svakodnevnu komunikaciju odredili smo se da ćemo raditi manje sajamske priredbe usmjerene starim i novim tehnologijama, obrtima i svemu onome što će omogućiti da naša djeca ostvare egzistenciju u ovom prekrasnom gradu. Slijedom toga, organizirali smo 1. Tehnicoolum u sklopu kojeg će se održati niz kreativnih i edukativnih radionica te izložbi dostignuća iz djelokruga udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture - rekao je Vukašinović.
Riječ je o dinamičnim radionicama usmjerenima na teme kao što su robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, dronovi, izdrada predmeta od metala, plastike, papira i sl., 3D printanje i slično.
Šikić je istaknuo zadovoljstvo što se ZTK-u Grada Osijeka pružila prilika za izlazak iz njihova prostora kako bi građanstvu pokazali čime se bave polaznici ZTK, ali i čime se mogu baviti njihova djeca. ‘‘Priređeno je oko pet tisuća radova koje će djeca moći napraviti tijekom dva dana Tehnicooluma, a sve što naprave moći će ponijeti sa sobom‘‘, kaže Šikić.
Danijel Miklić
Kroz radionice edukacija djece
- Svjedoci smo trenutnog stanja u Osijeku gdje gotovo da nema kvalitetnog majstora i upravo je to jedan od razloga zašto smo se uključili u ovaj projekt. Naši će obrtnici, odnosno predsjednici cehova, kroz radionice educirati djecu i predstaviti im se na način kako bi što bolje prihvatili buduća zanimanja jer obrt je temelj svih velikih sustava. Također, vrlo je važno da roditelji posjete ovaj sajam jer oni su ti koji usmjeravaju djecu - poručio je Grabrović.
Možda ste propustili...

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

Najčitanije iz rubrike