Crna kronika
ALKOHOLIZIRANI IZAZIVALI NESREĆE I BJEŽALI POLICIJI

Pijana automobilom slomila stablo
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
LIPIK

Pijana vozačica izazvala je prometnu nesreću u utorak oko 1.05 u Ulici Ante Starčevića u Lipiku. Kako doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske, 31-godišnja vozačica Renaulta zagrebačkih registracija zbog nepropisnog kretanja sletjela je vozilom s ceste i udarila u stablo u vlasništvu Grada Lipika. Stablo se od siline udara prelomilo, a vozačici je policija izmjerila 1,48 promila alkohola u krvi. Protiv 31-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog.

Iste noći, oko 2 sata, u Ulici Ive Maline u Petrinji 28-godišnji je pijani vozač bježao policajcima u automobilu zagrebačkih registracija. Iako su ga policajci pokušavali zaustaviti uz tzv. rotacije na služebnim vozilima, on je dao gas. Kada su ga napokon zaustavili, 28-godišnjak je pokušao pobjeći iz automobila, pri čemu je još vrijeđao policajce psujući im sve redom i nazivajući ih pogrdnim riječima. Da bi ga svladali, policajci su mu stavili lisice na ruke te su ga priveli. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je, neposredno prije pokušaja bijega policajcima, 28-godišnjak, koji je imao 1,20 promila alkohola u krvi, u istoj ulici sletio vozilom s ceste u kanal, no pri tome nije bilo štete. Vozač je do otrježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira bit će prijavljen nadležnom prekršajnom sudu.
Policija je objavila i dva primjera u Slavoniji gdje su u ponedjeljak u prometu zaustavljeni vozači koji su vozili pod utjecajem alkohola. Naime, u 23.40 sati u Našicama je zaustavljen automobil kojim je pod utjecajem 1,99 promila upravljao 44-godišnjak iz Markovca Našičkog. Istoga dana oko 8.55 u Ulici Matije Gupca u Pakracu zaustavljen je kamion daruvarskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao 60-godišnjak.S.Lacić
MOBILNA SKUPINA U NOVIM AKCIJAMA
Iz Policijske uprave osječko-baranjske podsjećaju građane da će mobilna jedinica policije do subote te od 18. do 22. prosinca na prometnicama Osječko-baranjske županije provoditi pojačane akcije. Pri tome će se kontrolirati prisutnost alkohola u krvi vozača, upravljanje vozilima bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim vozilima, nevezanje pojasa, korištenje mobitela u vrijeme vožnje te drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom najtežih prometnih nesreća. Ove je godine 27 osoba poginulo na cestama.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike