Mozaik
NA TVRĐAVI PUNTA CHRISTO POKRAJ PULE

12. Outlook festival 5. do 9. rujna u Puli
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
Dvanaesti Outlook festival bass-glazbe i soundsystem kulture održat će od 5. do 9. rujna 2019. na tvrđavi Punta Christo pokraj Pule, objavili su organizatori festivala. Taj je festival lani posjetilo deset i pol tisuća ljudi iz cijelog svijeta koji su uživali na deset pozornica i više od 40 zabava na brodovima, navodi se u najavi festivala za koji organizatori kažu da je krajem svakoga ljeta nezaobilazna festivalska stanica ljubitelja bass-glazbe i srodnih žanrova.

Za proteklo 11. izdanje Outlook festivala kažu da će ostati upamćeno prema raznovrsnom popisu izvođača na kojemu se našlo više od 300 svjetskih glazbenih imena grimea, hip-hopa, duba, reggaea, junglea, drum and bassa, dubstepa i srodnih žanrova.

Koncert otvorenja u pulskoj Areni predvodili su legendarni David Ram Jam Rodigan, The Outlook Orchestra i maestro ambijentalne glazbe Bonobo. Jedanaesti Outlook festival obilježili su grime i hip-hop žanrovi, a njihovi jaki glazbeni predstavnici, s naglaskom na britansku underground scenu, izmjenjivali su se na glavnoj pozornici The Clearing.

Outlook festival je prepoznatljiv i omiljen među publikom zbog posebnog ozvučenja na pozornicama, a brojni soundsystemi gostovali su i ove godine nadmećući se u svojim zvučnim performansima i kreativnom dizajnu, među ostalima i domaći Seasplash i Munchies soundsystem, navode organizatori.

Jedan od najvećih dosadašnjih uspjeha Outlook festivala sprema se u ožujku kada će David Rodigan, zajedno s The Outlook Orchestrom, nastupiti u The Royal Albert Hallu.Hina
OSIM U HRVATSKOJ, I U VELIKOJ BRITANIJI
Osim u Hrvatskoj, Outlook festival organizira kvalitetna događanja i u Velikoj Britaniji. Tako će ove nedjelje Mala, glazbenik koji je zadužen za stvaranje jedne od najzanimljivijih glazbenih scena - dubstep scene, voditi dvadesetočlani The Outlook Orchestra. U londonskom Royal Festival Hallu zajedno će izvesti neke od najboljih Malinih pjesama, glazbu iz arhiva DEEP MEDi izdavačke kuće i dmz kolektiva, kao i s njegovih projekata “Mala in Cuba” i “Mirrors”, koji je inspiriran Peruom.
Najčitanije iz rubrike