Novosti
ZDRAVKO MAMIĆ ODRŽAO KONFERENCIJU ZA NOVINARE U VILI REGINA U MEĐUGORJU

Dao sam Vargi milijun i pol kuna jer sam se sažalio nad njim
Objavljeno 3. prosinca, 2018.

Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, održao je konferenciju za novinare u Vili Regina u Međugorju, na kojoj je ponovno govorio da je suđenje u Osijeku bilo "montirano".


U svezi s aferom SMS kazao je da se Franjo Varga javio nakon što je na jednoj konferenciji za novinare ponudio 500 tisuća kuna da se otkrije crtač svastike na Poljudu.


- Javio se Varga i rekao sam jednom prijatelju iz Dinama da ga kontaktira. Međutim, Varga me dočekao ispred hotela Osijek i dao mi stick koji sam ja odmah proslijedio policiji. Također, rekao mi je da ima za mene nešto važnije i rekao je kako se radi pritisak na suce i kako mi se montira suđenje. Onda je Varga to meni počeo slati i sve više me molio da mu pomognem. Govorio mi je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da je bolestan i da mu treba novac. Kako sam ja human i spreman sam progutati što ne bih u normalnim okolnostima, isporučio sam mu što u novcu što u nekim stvarima gotovo 200 tisuća eura, do milijun i pol kuna. Moja je savjest čista. Pomogao sam mu samo jer sam se sažalio - ispričao je Zdravko Mamić. Dodao je da bi često zamolio nekoga od prijatelja da na Vargin ili račun njegove žene uplati svotu te da je mailove predao policiji.
- U moje ime Vargi je Dinamo kupio određene stvari i moj je brat taj novac vratio čim je došao u Zagreb. Ja sam za taj Dinamo dao život, ja sam tvorac i spasilac Dinama, ako je i bilo nespretno, ja sam to vratio. Indikativno je da je Varga već dva mjeseca u pritvoru, a nitko me ništa nije pitao, no to je jasno jer ja ništa nemam s tim - zaključio je Mamić. Osvrnuo se i na Dejana Lovrena i Luku Modrića, odnosno kako je odbačena optužnica protiv Modrića čim je došla u Zagreb, te dodao da je i druga optužnica protiv njega nezakonita jer Sven Mišković i Tonči Petković nisu ovlašteni tužitelji. Kazao je i da se satima moli te da se ljudi ne iznenade ako jednom čuju njegov glas iz zagrebačke katedrale.
Sandra Lacić
NOVINARKI: TI SI POKVARENO ĐUBRE
Na upit novinarke da nije kriv za izvlačenje novca iz Dinama Zdravko Mamić je rekao: "Ti si pokvareno đubre i pitaš me imam li dokaz? Evo ti, đubre, dokaz! Sud je sve izmislio! Kako te nije sram? Za koga ti radiš? Neću ti više odgovarati na pitanja! Uvijek se nađe neki ubačeni element! Zabranjujem ti da pitaš! Ti si jedno smeće malo pokvareno! Mućak si! Trebao bih valjda biti veliki rodoljub da me komarci u Osijeku izbadaju, a ne znam koliko će vremena trebati da odluku donese Vrhovni sud?!" kazao je iznervirano Mamić.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić