Regija
PERVANOVO GRUPA SE ŠIRI

U Poduzetničkoj zoni u Otoku
žele graditi tri tvornice
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
Šarić: Pervan mi je rekao da u iduće tri godine planira investirati u Hrvatskoj 180 milijuna eura
OTOK - Tvrtka Pervanovo u vlasništvu švedskog poduzetnika hrvatskih korijena Darka Pervana prije nekoliko mjeseci postala je vlasnik tvornice Furnir u Otoku i najavila proširenje i povećanje proizvodnje pa je podnijela zahtjev za kupnjom zemljišta u otočkoj Poduzetničkoj zoni. Jedna od glavnih točaka o kojima se raspravljalo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je upravo razmatranje ponuda za otkup zemljišta u Poduzetničkoj zoni jer je svima jasno kako to donosi napredak otočkom gospodarstvu, to više što je Darko Pervan najavio ulaganje od milijardu kuna sljedeće tri godine jer, osim u Otoku, tvrtka Pervanovo ima tvornice u Ogulinu i Bjelovaru i zapošljava 830 radnika. Sve Pervanove tvornice u Hrvatskoj su komplementarne, a proizvode parket, lamele za troslojni parket, pelete, brikete, masivne ploče te furnir za podove i namještaj pa imaju i najveći stupanj iskorištenja sirovine hrasta.Nakon što Pervan prije pet godina nije uspio pokrenuti tvornicu za preradu drveta u Vukovaru jer su pred njega, kako je ustvrdio, postavljeni neprihvatljivi uvjeti, gradonačelnik Otoka Josip Šarić švedskom je poduzetniku poslao pismo namjere i pozvao ga neka pokrene posao u otočkoj Poduzetničkoj zoni. Jesenas je Pervanovo grupa preuzela Furnir i odmah najavila kako planiraju postati najveći proizvođač hrastovog furnira u Europi za primjenu u proizvodnji podova te da će i furnirom poglavito opskrbljivati tvornice Woodure unutar grupe u Švedskoj i u Hrvatskoj, ali dio će plasirati i partnerima.

- Mi u našoj županiji možda nismo ni svjesni kakvog smo krupnog investitora dobili. On je jedan od najozbiljnijih investitora trenutačno u Hrvatskoj. Potrebno mu je 6 hektara u poduzetničkoj zoni i to ćemo mu omogućiti. Ovdje planira tri projekta: novu tvornicu furnira, tvornicu za lijepljenje i spajanje i pogon za izradu podnih obloga Woodura, ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna. Planira uposliti u ova tri pogona 500 radnika, a mi nemamo toliko pa će ljudi iz okolice dolaziti ovamo raditi. U šali mi je Pervan rekao da će on vraćati autobusima ljude ovamo, a neće se više odlaziti autobusima. I ja sam se našalio kako moramo platiti misu sv. Anti što nam je pomogao da Pervanovo grupa dođe u Otok. Rekao mi je da u sljedeće tri godine planira investirati u Hrvatskoj 180 milijuna eura ili 1,3 milijarde kuna, i dio toga će biti uložen u naše gospodarstvo. Planira postati najveći svjetski proizvođač Woodura parketa - kaže zadovoljni otočki gradonačelnik Josip Šarić i dodaje kako Furnir nije konkurencija Spačvi.

Miroslav Flego
plan
u tri NOVE tvornice 500 zaposlenih
Želi osmi mandat i zaposliti Otočane
- Pitao me Pernar zašto sve to radim i zašto se trudim da upravo on dođe u našu Poduzetničku zonu. Našalio sam se da želim i osmi gradonačelnički mandat, a i zaposliti naše ljude - kaže gradonačelnik Šarić dodajući kako novim investitorima nude povlastice kako bi posao pokrenuli u Otoku. Poduzetnička zona odlično je pozicionirana jer u blizini su i željeznički i cestovni koridori, autocesta Zagreb -Bajakovo udaljena je 11 kilometara, dobra je povezanost s riječnom lukom Vukovar i Brčko. Poduzetnička zona udaljena je 15 kilometara od srpske granice, 20 kilometara od BiH i 70 kilometara od mađarske granice. Cijena zemljišta se umanjuje prema broju novozaposlenih i vrsti djelatnosti, a investitori su oslobođeni dijela ili cijelog doprinosa također ovisno o djelatnosti i broju zaposlenih.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike