Regija
U PETLOVCU POČEO ADVENT U BARANJI

Sajam, žive jaslice, glazba, Sveti Nikola, vatromet
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
PETLOVAC - Paljenjem prve adventske svijeće, u nedjelju je počela manifestacija Advent u Baranji, koju suorganiziraju TZ Baranje, općine Petlovac, Kneževi Vinogradi i Darda, Grad Beli Manastir te mjesne udruge. Sve je počelo u Petlovcu, na školskom igralištu, gdje su posjetitelje dočekali Sajam rukotvorina i domaćih proizvoda te žive jaslice u "izvedbi" glumaca Gradskog kazališta Beli Manastir. Prvu svijeću zapalio je načelnik Općine Petlovac, Milan Knežević, nakon čega je počeo raznovrstan program. ‘‘Dobar večer, dobri ljudi‘‘ svima su poželjeli članovi KUD-a Seljačka sloga iz Baranjskog Petrovog Sela, nakon čega su se predstavile mlade glazbenice Lucia Perčić i Buga Marija Kovač. Uz glazbenu pratnju na gitari zapjevale su Valentina Gyerek iz Belišća te Irena Karamehmedović iz Sarajeva, a mađarske su plesove otplesali članovi Udruge mladih za njegovanje običaja Mađara iz Novog Bezdana. Na svoje su došli i mlađi, koji su zaplesali u ludim ritmovima predvođeni Ivanom Lazićem.


U pratnji strašnih petaračkih buša u Petlovac je stigao i Sveti Nikola s punom vrećom slatkiša. Kratki program pripremili su učenici osnovnih škola iz Petlovca i Luča te polaznici petlovačkog dječjeg vrtića. Pred sam kraj nebo iznad Petlovca obasjao je veliki vatromet.
Advent u Baranji nastavlja se u nedjelju, Kneževim adventom u Kneževim Vinogradima te 16. prosinca u središtu Darde. Belomanastirski dio Adventa odvijat će se od 20. do 23. prosinca. I.G.
Najčitanije iz rubrike